utorok 10. apríla 2012

Pórový gratin s paradajkovo-feniklovou omáčkou

Pokračujeme v receptoch lahodiacich štíhlej línii a zároveň chuťovým bunkám. Nikdy mi nenapadlo zapekať pór, až keď som ho raz mala v chladničke a nechcela som opäť robiť polievku. Podumala som a vyskúšala s ním urobiť toto. Odvtedy som to už robila niekoľkokrát a trošku aj vylepšila paradajkovou omáčkou.
Potrebujeme:
2 ks pór
smotana na varenie, ešte lepšie šľahačka
soľ, korenie
muškátový oriešok
syr - množstvo a druh podľa vlastného výberu
Pór si prekrojíme, očistíme, umyjeme a dáme variť do smotany na varenie ochutenej soľou, korením a muškátovým orieškom. Ak sa nám zdá hotový, vyberieme ho, preložíme do zapekacej nádoby, zalejeme smotanou-nie celou, posypeme syrom a zapekáme dozlata. Je lepšie použiť šľahačku, lebo ak sa spojí pri zapekaní so syrom vytvorí výbornú, chutnú syrovú omáčku.
Po upečení necháme mierne vychladnúť. Servírujeme s paradajkovou omáčkou do ktorej sme pridali nakrájaný fenikel a povarili ho do zmäknutia.



8 komentárov:

  1. to musi byt dobrotka,Lucka..musim vyskusat:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mati, dakujem:-)to su take rozne bezmasite variacie, vlastne moja tyzdenna strava:-))budem rada ak skusis:-)

      Odstrániť
  2. Pórek se smetanou prostě miluji :-) Tohle vypadá nádherně :-) P.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnaaam Lucy, zapekanu zeleninku kazdeho druhu milujem, urobila si m chute :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tani, dakujeem, veru aj ja zapekanu zeleninku milujem, snazim sa vymyslat stale nove a nove rozne zapekane zeleniny aby to nebola taka nuda:-)uz sa tesim na sezonu spargle:-)

      Odstrániť
  4. Jee, dalsi inspirace :) Hned bych si dala, vypada to skvele!

    OdpovedaťOdstrániť