http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Torta-di-carote-e-mandorle |
Potrebujeme:
200 g pomletých mandlí
100 g mandlových lupienkov
300 g mrkvy
200 g cukru
80 g celozrnnej hladkej múky
4 vajcia
štipka soli
citronová kôra
½ prášku do pečiva
Poleva:
2 nátierkové maslá Philadelphia
cukru podľa chuti
citronová šťava
V mise zmiešame vajcia, cukor a nastrúhanú mrkvu, pridáme pomleté mandle, nastrúhanú citronovú kôru, štipku soli, múku a kypriaci prášok. Všetko dobre premiešame a dáme do vymastenej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 160 st. 10 minut, potom na 180st. pol hodiny.
Necháme vychladnúť a potrieme ochuteným natierkovým maslom.
Pôvodný recept som ešte ozdravila tým, že som odobrala 100g cukru a vymenila klasickú múku za celozrnnú.
Lucka, tvoj receptík ma veľmi oslovil, už aj ukladám
OdpovedaťOdstrániťIvanka, dakujeem. Velmi sa tesim:-))
Odstrániťtak to je podle mého gusta, určitě zkusím :-)
OdpovedaťOdstrániťLuci, dakujem . Aj mne zachutila:-))
OdstrániťSkvelááá mnam , u nás je to hit, ja mám práve v trúbe mrkvové cucakes, pani učiteľke Danke k menináááám :-)
OdpovedaťOdstrániťTinus, dakujeeem, aj Tvoje cupcakes vyzeraju paradne, hned by som jeden zakusla:-))
OdstrániťMoc chválím blog a tento recept! Můžu se zeptat jako pečící začátečník na jakou formu je to dělané?
OdpovedaťOdstrániťDěkuji, Petra
Peti, dakujem, mam velku radost, ze sa Ti paci moj blog aj recept. Forma bola myslim 23cm.
OdstrániťLucka,jooj,mrkvickove su fajneee..su take stavnate,ze mnaaaam:)
OdpovedaťOdstrániťMartinka, veru fajne. A este aj zdrave:-))
OdstrániťLucka, tiez sa na nu chystam uz zopar tyzdnov, si ma predbehla :)) slinky sa mi na nu zbiehaju, vyzera uzasnicky!
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, dakujeeem, aj ja sa tesim, ze uz som ju konecne vyskusala. Oplati sa:-))
OdstrániťLucka carrot cake je supeeeeeeeer. Mne to trvalo tiez dost dlho, kym som ho vyskusala, ale odvtedy ho robievam stale:) Zamilovala som si ho. Ten tvoj kusok vyzera velmi zvodne.
OdpovedaťOdstrániťAdrianka, veru supeeer. Teraz sa chystam na tie mrkvove muffiny, tak som zvedava ci deti oklamem:-))
Odstrániťcake vyzerá chutne aj ja ho milujem :)
OdpovedaťOdstrániťBiba, dakujeeem, uz aj ja som zamilovanaaaa:-))
Odstrániťahoj Lucia, protože máš moc hezký blog, tak jsem tě nominovala na cenu Versatile Blogger Award. Podívej se prosím na můj blog. :-)
OdpovedaťOdstrániťhttp://kivibloguje.blogspot.com/
Kivi, dakujem este raz velmi, velmi pekne. Mam z toho obrovsku radost:-))
OdstrániťMňam..vypadá moc dobře a poleva je také jednoduchá a skvělá
OdpovedaťOdstrániťJani, dakujeem. Prave z tej polevy sa tesim. Je totiz alternetiva s bielkom vyslahanym s cukrom, ale radsej som skusila toto:-))
OdstrániťPhiladelphia nie je natierkove maslo, ale kremovy syr. Ale inak fajn prispevok...
OdstrániťPetra
Peti, no ved vsetci vedia, co mam na mysli:-))Philadelphia je len jedna:-)) ale dakujem za upozornenie, aspon viem, ze pozorne citas recepty:-D
OdpovedaťOdstrániťAhoj, chcem sa opytat - myslis ze miesto Philadelphie mozem dat mascarpone?
OdpovedaťOdstrániťDikes,
Lucia
Luci, myslim ze by to nemal byt problem:-))
OdstrániťSuper recept, dakujem, robila som ju uz aj s orechami
OdpovedaťOdstrániťDakujem, tesim sa :-))
OdpovedaťOdstrániťTo bude asi to pravé co hledám, díky:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka