Pokračujeme v receptoch lahodiacich štíhlej línii a zároveň chuťovým bunkám. Nikdy mi nenapadlo zapekať pór, až keď som ho raz mala v chladničke a nechcela som opäť robiť polievku. Podumala som a vyskúšala s ním urobiť toto. Odvtedy som to už robila niekoľkokrát a trošku aj vylepšila paradajkovou omáčkou.
Potrebujeme:
2 ks pór
smotana na varenie, ešte lepšie šľahačka
soľ, korenie
muškátový oriešok
syr - množstvo a druh podľa vlastného výberu
Pór si prekrojíme, očistíme, umyjeme a dáme variť do smotany na varenie ochutenej soľou, korením a muškátovým orieškom. Ak sa nám zdá hotový, vyberieme ho, preložíme do zapekacej nádoby, zalejeme smotanou-nie celou, posypeme syrom a zapekáme dozlata. Je lepšie použiť šľahačku, lebo ak sa spojí pri zapekaní so syrom vytvorí výbornú, chutnú syrovú omáčku.
Po upečení necháme mierne vychladnúť. Servírujeme s paradajkovou omáčkou do ktorej sme pridali nakrájaný fenikel a povarili ho do zmäknutia.
Potrebujeme:
2 ks pór
smotana na varenie, ešte lepšie šľahačka
soľ, korenie
muškátový oriešok
syr - množstvo a druh podľa vlastného výberu
Pór si prekrojíme, očistíme, umyjeme a dáme variť do smotany na varenie ochutenej soľou, korením a muškátovým orieškom. Ak sa nám zdá hotový, vyberieme ho, preložíme do zapekacej nádoby, zalejeme smotanou-nie celou, posypeme syrom a zapekáme dozlata. Je lepšie použiť šľahačku, lebo ak sa spojí pri zapekaní so syrom vytvorí výbornú, chutnú syrovú omáčku.
Po upečení necháme mierne vychladnúť. Servírujeme s paradajkovou omáčkou do ktorej sme pridali nakrájaný fenikel a povarili ho do zmäknutia.
to musi byt dobrotka,Lucka..musim vyskusat:)
OdpovedaťOdstrániťMati, dakujem:-)to su take rozne bezmasite variacie, vlastne moja tyzdenna strava:-))budem rada ak skusis:-)
OdstrániťPórek se smetanou prostě miluji :-) Tohle vypadá nádherně :-) P.
OdpovedaťOdstrániťPapaja, dakujeem, aj to chuti dobre:-)
Odstrániťmnaaam Lucy, zapekanu zeleninku kazdeho druhu milujem, urobila si m chute :-)
OdpovedaťOdstrániťTani, dakujeem, veru aj ja zapekanu zeleninku milujem, snazim sa vymyslat stale nove a nove rozne zapekane zeleniny aby to nebola taka nuda:-)uz sa tesim na sezonu spargle:-)
OdstrániťJee, dalsi inspirace :) Hned bych si dala, vypada to skvele!
OdpovedaťOdstrániťMeg, dakujem kraasne:-))
Odstrániť