nedeľa 25. septembra 2011

Quiche Lorraine

Quiche je môj obľúbený spôsob ako chutne, rýchlo a jednoducho pohostiť návštevu. Môže sa spraviť na milión spôsobov a pritom je vždy chutný. Jeden tu už mám - špargľový a teraz som sa rozhodla vyskúšať ten úplne najklasickejší.
Robila som do menšej formy takže som použila 180 g hladkej múky, 90 g masla a trošku vody aby vzniklo cesto. Dala som ho do formy a do chladničky. Zmes je rovnaká, 2 šľahačky, 3 vajíčka, 300 g syra a 150 slaninky oravskej alebo anglickej nakrájanej na kocky a uškvarenej. Nedala som ju tam aj s tým výpekom, lebo by to bolo príliš mastné. Takže máme vo forme cesto, vychladnuté. Zmiešame syr, môžu byť aj rôzne druhy a najlepšie je ak obsahuje aj nivu, so šľahačkou, vajíčkami, vychladnutou slaninkou, nalejem na cesto a pečieme na 170 cca hodinku, kým to zozlatne a napuchne. Výborné k vínku.

9 komentárov:

  1. ja som pri tych tvojich receptoch uz taka hladna,normalne uvazujem ze si k tvojmu blogu budem brat nejake jedlo, aby som zahnala ten obrovsky pocit potreby konzumovat to co citam/prezeram :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No este ze je rano, to si mozes do vecera aj navarit na co mas chut:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmm..musi byt vyborny..take idealne jesenne papanie,vsak?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jaaaj, Mati, presne ako hovoris - s dobrym vinkom, a s tymto babim letom, parada!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. výborne vyzerá, takéto chuťovky tiež rada pečiem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dakujem Ywett, pre navstevy nikdy nesklame:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dobry den, chcela by som sa spytat ze do akej velkej formy (aky priemer) ste robili tento kolac? aby mi vyslo cesto...dakujem Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, asi 25 cm, neviem presne ale cesto urcite vyjde aj ked ho bude menej, da sa ponatahovat a lepsie menej ako viac. Drzim pace:-)

      Odstrániť