Zbadala som túto polievku v novom Apetíte a povedala som si, že čo už len to môže byť také zaujímavé na karfiolovej polievke! Napriek mojej nedôvere som sa rozhodla ju vyskúšať pre návštevu. A dobre som urobila, je božská. Úplne iná chuť na akú sme pri karfiolovej polievke navyknutí. A keďže mám teraz polievkové obdobie s radosťou ju zaraďujem do jedálnička.
Potrebujeme:
1 lyžicu masla
1 cibuľu, nakrájanú nadrobno
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku sušeného tymiánu - veľmi opatrne s ním, aj keď práve tymián je to, čo robí túto polievku inou
1 bobkový list
1,5 kg karfiolu + 100 g rozobratého na malé kúsky
0,5 kg zemiakov
750 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
500 ml mlieka
125 ml šľahačky
soľ, korenie
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice parmezánu
V hrnci si rozohrejeme maslo, vsypeme cibuľu a 5 minút opekáme aby zmäkla. Potom pridáme cesnak, tymián a bobkový list a minútu miešame. Pridáme karfiol a zemiaky. Zalejeme vývarom a mliekom. Varíme cca 30 minút.
Medzitým si karfiol, ktorý sme si odložili a rozobrali na kúsky zmiešame s olivovým olejom a parmezánom. Na olivovom oleji ho prudko opečieme dozlata. Toto je tiež fantasticky chutná časť polievky! Určite nevynechať! Polievka sa nám dovarí, vyberieme bobkový list, ja som zabudla, zmixujeme, primiešame šľahačku osolíme okoreníme a podávame s opečeným karfiolom.
Polievky mám aj ja rada a túto určite vyskúšam, keďže karfiol nechutí každému, je veľmi dôležité ho dobre ochutiť.
OdpovedaťOdstrániťsom rada,ze niekto skusil tu polievku, lebo ja som sa na nu chystala, takze aspon viem,ze risk bude ziskom :).. ja sa prave dnes chystam urobit tie cestoviny s karfiolom a slaninou :)
OdpovedaťOdstrániťKinga vyskusaj, je taka ina ale chutna:-)
OdpovedaťOdstrániťMarysity tak daj vediet ako to chutilo, som zvedava:-)
OdpovedaťOdstrániť