nedeľa, 25. septembra 2011

Pečené papriky s fetou a mätou

       Tento recept som videla robiť Nigellu. Robím to viac-menej často, keď mi zostanú papriky a neviem čo s nimi. Veď aj jedny moje lasagne sú s takýmito paprikami.
      Postup je taký, že očistené papriky poukladáme na plech reznou stranou dole a dáme piecť pod gril na 250 stupňov, kým nezískajú čierne pľuzgiere. Trvá to asi 15 minút. Treba pri tom stáť, lebo keď sa to rozbehne je to rýchlovka. Potom ich dáme do sáčku alebo do misy a zakryjeme fóliou. Necháme potiť asi pol hodinku. Zvlečieme z kože, pokvapkáme olivovým olejom, balzamikom, posypeme fetou a čerstvou nakrájanou mätou.

4 komentáre:

  1. wow toto vyzera fantasticky!!! mnam! same perfektne chute!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anetka, toto dievcatam tiez velmi chutilo-ta slana chut s tymi sladkymi paprikami a ta mata,nevedela som si to predstavit ale paradna kombinacia.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super, takhle mám papriky moc ráda, jen ta máta je pro mě nevyzkoušeným vylepšením :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Meg, vyskusaj, ja som sa aj obavala co z toho bude ale nakoniec som bola veeelmi milo prekvapena. A aj moji hostia:-))

    OdpovedaťOdstrániť