Opäť jedna polievočková variácia, vhodná aj ako diétne jedlo na zimné večere. Zeler som nikdy nemala rada. V polievke ho po dovarení rovno vyhadzujem lebo ho nikdy nikto nechce zjesť. A aj tejto polievočke som prišla na chuť až pre pár rokmi a zistila som, že som sa ochudobňovala o skvelý chuťový zážitok. A taká je jednoduchá.
Potrebujeme:
2 lyžice masla
3 lyžice olivového oleja
1 zeler
mlieko
vývar
šľahačku alebo smotanu na varenie alebo aj nie
soľ, biele korenie
tekvicové semienka alebo chlebové krutóny
Na masle a oleji si osmahneme ošúpaný, umytý a na kocky nakrájaný zeler a chvíľu podusíme. Prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Zmixujeme, pridáme mlieko, na zjemnenie trošku šľahačky, dochutíme soľou a štipkou bieleho korenia a podávame. Môžeme s opečenými krutónmi alebo ako na obrázku, s tekvicovými semienkami.
mnamky,polievocka vyzera tak krasne jesenne ,hrejuco..ja mam kremovu zelerovu rada,sice som zeler kombinovala vzdy aj s nejakou inou zeleninkou,ale nabuduce vyskusam aj takto nacisto:)
OdpovedaťOdstrániťMartinka, dakujem a budem sa tesit ak ti bude chutit:-))
OdpovedaťOdstrániťmnam, dalsia tvoja polievka, ktoru vyskusam! :)))
OdpovedaťOdstrániťkremovu zelerovu polievku som jedla len raz a bola perfektna! vyborny napad s ozdobenim tekvicovymi semienkami!
OdpovedaťOdstrániťMarysity, vyskusaj, budem rada!!
OdpovedaťOdstrániťAnetka, dakujem, ako som pisala ja som jej prisla na chut az nedavno a odvtedy si ju robim casto sama pre seba, lebo moj muz nemoze zeler ani citit:-))
OdpovedaťOdstrániťdnes som ju robila, bola vyborna, diky
OdpovedaťOdstrániťjeeej, tesim sa :-))
OdpovedaťOdstrániťAhoj skvela polievka, robim ju so slahackou:-) a este do hotovej- odstavenej z ohna pridavam zltko na zjemnenie
OdpovedaťOdstrániť