nedeľa, 25. septembra 2011

Zelerový krém

Opäť jedna polievočková variácia, vhodná aj ako diétne jedlo na zimné večere. Zeler som nikdy nemala rada. V polievke ho po dovarení rovno vyhadzujem lebo ho nikdy nikto nechce zjesť. A aj tejto polievočke som prišla na chuť až pre pár rokmi a zistila som, že som sa ochudobňovala o skvelý chuťový zážitok. A taká je jednoduchá.

Potrebujeme:
2 lyžice masla
3 lyžice olivového oleja
1 zeler
mlieko
vývar
šľahačku alebo smotanu na varenie alebo aj nie
soľ, biele korenie
tekvicové semienka alebo chlebové krutóny
Na masle a oleji si osmahneme ošúpaný, umytý a na kocky nakrájaný zeler a chvíľu podusíme. Prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Zmixujeme, pridáme mlieko, na zjemnenie trošku šľahačky, dochutíme soľou a štipkou bieleho korenia a podávame. Môžeme s opečenými krutónmi alebo ako na obrázku, s tekvicovými semienkami.

9 komentárov:

  1. mnamky,polievocka vyzera tak krasne jesenne ,hrejuco..ja mam kremovu zelerovu rada,sice som zeler kombinovala vzdy aj s nejakou inou zeleninkou,ale nabuduce vyskusam aj takto nacisto:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Martinka, dakujem a budem sa tesit ak ti bude chutit:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnam, dalsia tvoja polievka, ktoru vyskusam! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. kremovu zelerovu polievku som jedla len raz a bola perfektna! vyborny napad s ozdobenim tekvicovymi semienkami!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anetka, dakujem, ako som pisala ja som jej prisla na chut az nedavno a odvtedy si ju robim casto sama pre seba, lebo moj muz nemoze zeler ani citit:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dnes som ju robila, bola vyborna, diky

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj skvela polievka, robim ju so slahackou:-) a este do hotovej- odstavenej z ohna pridavam zltko na zjemnenie

    OdpovedaťOdstrániť