pondelok 19. septembra 2011

Kukuricová polievka

          Táto polievočka vznikla úplne náhodou. Mali sme doma kukuricu a keď sme ju uvarili zistili sme, že nie až taká dobrá ako vyzerá. Tak som ju okrájala, dala do hrnca s vývarom a uvarila. Varila som ju varila ale ona nemäkla. Tak som ju odstavila, zmixovala, precedila, dochutila a čuduj sa svete aká výborná chuť! Myslela som si aká som inovatívna až kým som nevidela, že už dávno ju robila Nigella a Marysity. Nevadí, aspoň sa podelím o recept na ďalšiu polievku v mojom polievkovom období.

Potrebujeme:
1 menšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku 
1 konzervu kukurice
1 stredne veľký zemiak
vývar kurací
chilli papričku
tavený syr
šľahačku alebo smotanu na varenie, prípadne kokosové mlieko pre odvážlivcov - s ním to skúsim nabudúce
soľ a biele korenie na dochutenie 
sitko:-))
           Na olivovom oleji si osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme vývar- nie veľa, ešte tam pôjde smotana- kukuricu, zemiak a chvíľku varíme. Zmixujeme, precedíme cez sitko, dochutíme syrom, soľou, korením, šľahačkou, chilli papričkou a konzumujeme. Mňaaaam, taká štipľavo-sladká chuť, až sa mi slinky zbiehajú:-))

9 komentárov:

  1. mnaaaam, uz ju musim zas uvarit :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kukuricová? tak to je pre mňa novinka:O ale doma zbožňujeme kukuricu, takže dúfam, že keď pripravím túto polievočku, budú všetci zbožňovať aj mňa :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Urcite ta budu, Andrejka, zboznovat aj bez polievocky :-))ale kukurickova stoji za vyskusanie!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krásne si sa vynašla Lucka ... veď varenie je často o experimentovaní a najdôležitejšie je, aby "stravníkom" doma chutilo :))) ... ja mám veľmi rada takéto rýchle polievočky ...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jani, ked mne je niekedy luto vyhodit to jedlo do kosa a potom z toho vznikne napriklad aj takato dobrota:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pro mě jsi =uplný polévkový vynálezce :) Kukuřicovou jsem ještě nikdy nejedla, ale zase mě moc láká i s tím koksovým mlékem. Jak se tak koukám, tak se mi u tebe ten seznam polévek, co chci ochutnat, pořádně prodlužuje :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kati, dakujeeem:-))polievkovy vynalezca je super titul:-)budem rada ak vyskusas a das mi vediet ako to s tym kokosovym mliekom chuti:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pridali sme si struhany cedar a oprazenu slnecnicu.

    OdpovedaťOdstrániť