streda 5. októbra 2011

Cukina kúpajúca sa v paradajkovej omáčke plnená tuniakom

             Pokračujeme na tému cukina zostajuvšia z oslavy. Po ricottovej som tento krát chcela vyskúšať náplň použitú do závitkov, lebo mi veľmi chutila ale nechcelo sa mi babrať so závitkami, tak som to vyskúšala naplniť do celej cukiny a je to rovnako dobré ako závitky.

Potrebujeme:
3 cukiny
konzervu tuniaka
lyžičku kaparov
2 sardelky v oleji
1 jarná cibuľka
3 lyžice strúhanky
3 lyžice parmezánu
1 vajíčko
olivový olej, maslo
soľ, korenie
Dve cukiny vydlabeme a tretiu postrúhame a ďalej postupujeme podľa receptu ako na závitky. Náplňou naplníme vydlabané cukiny, posypeme strúhankou zmiešanou s parmezánom, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 160 st.na cca 35-40 minút. Pichneme do cukiny, či je mäkká, vtedy  je hotovo. Ono to celkom dlho trvá tak ak na to nemáte čas a nervy, dá sa cukina aj predvariť v slanej vode a potom naplniť a už iba na chvľku dať zapiecť. Podávame opäť s paradajkovou omáčkou, posypané parmezánom. 

6 komentárov:

  1. mnam, toto by som si dala hoci aj hned na veceru! skoda ze nemam doma cukinu.. mnam,aspon poslintam nad tvojimi obrazkami :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuňák s parmezánem a vajíčkem zní skvěle a navíc zapečené v cuketě! Hned bych trochu ochutnala (ale když já říkám torchu, vždycky je z toho trochu móóóc :D) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kati, to poznam, myslim si,ze vsak len trosku ochutnam a .....skoda hovorit:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Marysity, prepac az teraz som objavila, ze som ti neodpisala. Slintaj, tesim sa, len dalej od klavesnice, aby sa nepokazila:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ooo, tak to vyzerá luxusne, taký kúpeľ by si mohla dať cukina aj u mňa na stole.. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Andreja, dakujem za krasny komentarik, pobavila si ma:-DD

    OdpovedaťOdstrániť