Tento recept vznikol úplne narýchlo. V túto slnečnú nedeľu. Kázala som mužovi vybrať z mrazničky lososa na nedeľný obed a nebol by to on keby nevybral aj nejaké mäso. Voľba padla na panenku. Chcela som ju štandardne naložiť ale pri krájaní mi napadlo, že kus nechám a naplním. Ale čím? Tak som dumala a vydumala túto kombináciu. Úplne jednoducho panenku nakrojíme tak aby nám vznikol plát a jemne vyklepeme, posolíme a okoreníme. Potrieme pestom, poukladáme sušené paradajky, mozzarellu a zavinieme. Ja som to pre istotu zaviazala. Na steakovej panvici som to z každej strany opiekla a dala na 10 minút na 200 st.do vyhriatej rúry dopiecť. Mäsko bolo pekné, trošku ružové, ani suché ani nedopečené.
A môj vynaliezavý muž si k tomu ešte prirobil omáčku zo zeleného korenia. Mne to k tomu veľmi nepasuje, ale .....čo už s ním:-) Omáčka má široké využitie v steakovej oblasti. Je výborná k jelením aj k hovädzím steakom. A kľudne ju použijem aj k tej naloženej panenke, ktorú budem cez týždeň robiť ako minútky.
Na omáčku potrebujeme:
maslo, najlepšie bylinkové - 2 PL
cesnak 2 strúčiky malé
šlahačku alebo smotanu na varenie cca 1dcl
víno cca 1 dcl
nakladané zelené korenie 3 čl
kapary 1 čl
horčica 1čl
Na masle si speníme cesnak, pridáme zelené korenie, víno, kapary, horčicu, podľa chuti soľ. Chvíľku varíme a potom zmixujeme. Zjemníme šľahačkou.
No a na záver ešte k tým pusinkám. To som sa inšpirovala u Pavlínky na tomto úžasnom recepte. Takže komplet recept na zemiakové pusinky nájdete tam.
Nádhera, já bych si moc pochutnala. Taková panenka voní Itálií a já se tam zrovna dnes chystám :-) To jsou náhodičky :-) Pusinky máš nádherné, zlatavé.
OdpovedaťOdstrániťDíky a měj se krásně :-)
Papaja, dakujem:-) Presne tak, uplne Taliansko. Tichucko ti ho prave teraz zavidim:-)) Uzi si ho, ja ho milujem. A hlavne na lyziach:-))
Odstrániťfiiiha, tak toto áno, toto keď uvidí môj drahý, tak ma poženie do kuchyne, chichi, nech mu to pripravím :)))
OdpovedaťOdstrániťAndejka, myslim, ze ti nasi chlapi su z rovnakeho cesta, poriadni masozravci:-))
Odstrániťnormalne som preglgla na prazdno...to vyzera dobreeeee!!!! a panenka patri u mna medzi najoblubenejsie maska ;o)
OdpovedaťOdstrániťMarianka, dakujeeem a tesim sa, ze som ti narobila chute:-) ano, panenka je velmi vdacne a chutne masko...
Odstrániťtoto je nadherne a som presvedcena, ze aj vyborne papkanicko. Myslim, ze ta omacka nie je zly napad.
OdpovedaťOdstrániťAdrianka, dakujem krasne. Popravde ani neviem ako to chutilo, lebo to, co je na tanieri bola cela porcia. A muz sa nestazoval ale ani nepodelil:-) Omacka je fantasticka k tomu jelenovi a hovadziemu steaku, tak snad chutila aj na tomto...
OdstrániťTo vypada uplne uzasne :) Dala bych si hned, a i s tou omackou :)
OdpovedaťOdstrániťMeg, dakujeeem:-)) Omacka este zostala ale uz nic ine:-D
Odstrániť