štvrtok, 9. februára 2012

Frittata alebo poctivá slovenská omeleta so syrom, špargľou a cherry paradajkami

         Toto mi tak napadlo, keď som bola v obchode a rozmýšľala akú zeleninu si to pripravím na ďalší obed. Padla mi do oka špargľa. Nebola to úplne najšťastnejšia voľba, lebo špargľa mimo sezóny a ešte z Peru, no veru. Kým som sa dostala k spracovaniu, už vyzerala chuderka všelijako a tak som ju musela tak  poodkrajovať, že z nej zostalo iba toľko, čo stačilo na malú omeletku z dvoch vajec. Ale bola výborná. 
Potrebujeme na ňu 2 vajcia, špargľu, hrsť akéhokoľvek syra, mlieko, soľ, korenie a cherry paradajky. Špargľu si povaríme vo vriacej, posolenej vode, asi 3 minúty od vretia a opláchneme studenou vodou. Vajcia si vyšľaháme, pridáme trošku mlieka, syr a osolíme. 
Nalejeme na panvicu v ktorej sme si rozohriali trošku oleja a poukladáme a povtláčame navrch špargľu a na štvrťky nakrájané paradajky. Dáme na najmenší plameň a pečieme. 
Dá sa to pripraviť aj v rúre, ak máte dobrú panvicu s kovovou rúčkou. Ja takú síce mám ale pri príprave som na ňu zabudla. Trvá to dlhšie, buďte trpezliví a nepridávajte plameň, lebo zospodu prihorí.
A konzumujeme, najlepšie ešte s nejakou čerstvou zeleninkou.


6 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Kath a All, dakujem. Nielen vypadá ale i chuti dobre:-))

      Odstrániť
  2. Ja mám ešte z jari/leta špargľu v mrazáku, asi ju najlepšie zužitkujem takto.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kinga, ja si robim zasobu kazdy rok, len tento krat mi to nejako nevyslo. Takze tisko zavidim tvoje zasoby:-)

      Odstrániť
  3. ooo, Lucka, takúto môžeme vyskúšať, robíme ju doma všelijako, ale takto ešte nie, a vyzerá mňamózne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, dakujem:-) aj ja robim vselijake, vajicka v kazdej podobe su mnaaam.

      Odstrániť