nedeľa 21. augusta 2011

Pavlova mini stracciatellová s orieškovou šľahačkou

    Mužíček si vypýtal k nedeľnému obedu Pavlovu. A aby som nemusela robiť klasickú, spomenula som si na tento recept z Apetítu a vyskúšala ho.
    Aby som vysvetlila, môj muž neje moje torty ani iné koláče, on je typ, čo má rád rezne, steaky a hlavne mäso. A ja teda s mojimi experimentmi hostím akurát mamu, sestru a seba. A niekedy aj nejakú tú návštevu. Keď upečiem tortu môj muž si ide otvoriť Horalku. A keď mu už naložím a musí ju zjesť, pozerať sa na to utrpenie v jeho tvári, je utrpenie aj pre mňa. Takže keď si vypýtal Pavlovu, samozrejme som hneď utekala mu ju urobiť, pre obmenu teda túto stracciatellovú. Čo myslíte, mala úspech?? Mohla by som to dať ako kvízovú otázku ale nebudem Vás dlho napínať, šikovnejší si už isto domysleli. No správne - nemala!! Ale v žiadnom prípade nechcem nikoho odradiť od vyskúšania! Je úplne úžasná a tá šľahačka oriešková k tomu, veľké mňam!
Robíme podľa klasického receptu na Pavlovu iba na záver pomaly vmiešame 100 g nastrúhanej horkej čokolády. Upražíme 70 g lieskovcov, ošúpeme a pomixujeme alebo iba nakrájame a zmiešame s vyšľahanou šľahačkou. Šľahačku necukríme! Pavlova je dosť sladká. Ja som tento krát vyskúšala tieto mini verzie, na každú som dala kopček šľahačky a posypala strúhanou čokoládou.

14 komentárov:

  1. luciii, chcem byt tvoja suseda,lebo tato Pavlova je tiez famozna! :))) .. inak aj moj muz je skor masozravec, ale zaroven nastastie aj sladkosti-zravec, takze taky problem nemame :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Luci, poznám to dôverne,trochu z iného uhla.Je to taká "nuda" robiť stále tie isté, osvedčené recepty.A tak aj ja pri takom browniese, stále niečo prihodím,uberem a ten môj skonštatuje,že aj tak ten úplne prvý reept bol najlepší a nechápe, čo stále vymýšľam :).PS:Pavlova vyzerá famózne a tiež by som ťa brala za susedu :)!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Velmi ma pobavil tento clanok ;))) aj moja polovicka by tlacila len maso, ale zase co sa tyka dezertov, tak ich s radostou konzumuje ;))) torticka vyzera uzasne, tak potom nechapem,ze kde sa stala chyba ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lucka,tak to moj muzicek by sa nenechal dlho prehovarat:)ani ma nikdy nenapadlo,ze existuju aj muzi,ktori sladke nemusia...u nas zas u muza s masom moc nepochodim:)..kazdopadne,tato pavlova musi byt famooozna:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Marysity, dakujem a urcite hladam pravidelnych odberatelov mojich vytvorov, tak si ta davam na zoznam:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivanka, dakujem a aj teba si pripisujem na zoznam:-))a pri Pavlovej ked ju budem robit mojmu muzovi veru uz neexperimentujem:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mariannka, dakujeem, chyba nenastala v Pavlovej ale v chutovych poharikoch mojho muzicka:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mati, no on aj sladke moze ale take to z ropy ako to ja volam - tie zakusky z cukrarne. A potom este cokolady a keksiky. Ale nie doma pecene kolace, zvlastne ja viem, ale co uz s nim. Pre moje chutove pohariky bola famozna:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. NO lucka, toto poznám pri mojich deťoch, staré osvedčené...aj ked pavlovu a tiramisu môžu.Inak sa im ničím nezavďačím :-( , a čo sa týka normálneho jedla ...len najsamobyčajnejšie(rezen, mäso na šťave a tak...) - som bola zúfalá. Našťastie mám chlapa, ktorý zje a vypadá že mu aj chutí všeto čo uvarím...či upečiem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tinus, a deti to je kapitola sama o sebe!! Ja stale hovorim, ze nepeciem pre deti, lebo ja sa s tym piplem a oni si daju nalozit, pobabru to, ofrflu a nechaju tak. A mne sa chce plakat:-)Takze varim detom klasiku a peciem im muffiny:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Lucka, tvoja torticka vyzera mnami-mnam. Uz musim aj ja vyskusat Pavlovu. Velmi sa mi pozdava ta verzia mini torticiek.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Adi, dakujem. Urcite vyskusaj je to jednoducha a velmi dobra maskrta:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dakujem Miska, ja sa tesim na tu tvoju kokoskovo-ananasovu Pina colada pavlovu:-)

    OdpovedaťOdstrániť