utorok, 23. augusta 2011

Paradajky plnené kuskusom vo fantastickej paradajkovej omáčke


Toto je úplne najfantastickejšie letné jedlo. A veľká diétka. A chutilo aj mojej 95 ročnej babičke, čo už je teda výkon, lebo ona je zaťažená na typické slovenské jedlá a ako hovorí všelijaké pizze a iné výmysly je nič nehovoria:-)
Potrebujeme : 
5 cm kúsok zázvoru - ošúpaný a nastrúhaný
2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
100 g kuskusu
3 lyžice olivového oleja
50 g hrozienok
50 g sušených marhúľ
50 g píniových orieškov - ja som nemala, dala som opražené slnečnicové
šťavu z pol citróna
hrsť nasekaných čerstvých mätových lístkov
4 veľké paradajky
dávku fantastickej paradajkovej omáčky a kľudne aj viac
soľ, korenie

Postup:
Do malého hrnca dáme zázvor a cesnak , prilejeme 150 ml vody a privedieme k varu. Odstavíme a primiešame kuskus a olivový olej. Po troch až štyroch minútach keď sa voda vsiakne do kuskusu pridáme hrozienka, nakrájané marhule, oriešky, citrónovú šťavu a nakoniec mätu. Premiešame a podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
Paradajkám odrežeme vrch a vydlabeme. Môžeme aj trošku osoliť. Naplníme kuskusom, priklopíme vrškom, postavíme ich do zapekacej misy, podlejeme paradajkovou omáčkou a pečieme cca 30 minút. Keď sa vo finále papá a ten kuskus sa kúpe v tej omáčke, mňaaaam!!!

8 komentárov:

  1. Mňam, aj tak si predstavujem leto!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnam,konecne nemam vycitky pri prezerani tvojich dobrot! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marysity, tak-tak z tohto veru nepriberies:-)) dokonca ani ked si to urobis.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jej to musi byt ina maskrta. Ja robievam tiez zapekane paradajky, ale s inym naplnami. Akurat ma tot nedavno napadlo, ze uz by sa patrilo nahodit receptus. Tvoj receptik znie velmi zaujimavo.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adrianka, dakujem. Je to maskrta a pridaj aj tvoje recepty, nech mozem obmienat:-)

    OdpovedaťOdstrániť