nedeľa 14. augusta 2011

Malinovo-černicová torta s mascarpone


      Opäť jedna dovolenková kreácia. Boli sme s kamarátmi a ich dcéra oslavovala narodeniny, tak som chcela vyskúšať upiecť tortu v remoske. Doma som si to naplánovala a zobrala mixér a ostatné potrebné ingrediéncie. Zabudla som však, že remoska je trošku väčšia ako bežná forma na pečenie. Je úplne obrovská, má asi 35 cm. No nevadí, tak bude mega torta. Robila som teda piškótové cesto zo 6 vajec od oka bez váhy som tam šupla múku a cukor.Celkom dobre sa podarilo, len nebolo také nadýchané ako piškóta má byť, lebo tá remoska pečie ako divá a za cca 20 minút to bolo upečené až priveľa.

Pred odchodom som si kúpila posledné číslo Apetítu a tam je taká ovocná torta akú robím aj ja akurát cesto neprekrajujem ale dávam krém na vrch a na to ovocie. Tak som si povedala, že to skúsim prekrojiť a krémom naplniť. Chyba! Nikdy sa nepoučím, že skúšať nové veci musím na nečisto a nie na torte, ktorá je pre niekoho určená.

Ja krém robím iba z krémového tvarohu, cukru a rumu a  iba matne som si pamätala, že tento by mal byť z pudingu a masla ale tie pomery som presné nevedela. Tak som uvarila puding a riedky! Som si myslela, že Chorváti majú nejaké iné mlieka a tak som uvarila druhý puding opäť z 1/2 litra mlieka a opäť riedky. Problém! Čo teraz! Utekala som do obchodu, že teda kúpim mascarpone a krém urobím z neho. Primiešala som cukor a černice a opäť to bolo mierne riedke ale to už som neriešila, nedalo sa. Cesto prekrojené, pokvapkané sirupom, naplnené mascarpone krémom, druhé cesto na vrch. To som potrela lekvárom malinovým, na vrch dala maliny a poliala červenou želatínou. Trošku sa to roztekalo, keď sme ju krájali ale tá chuť! Výborné!
Až teraz doma som zobrala časopis a zistila, že puding som mala variť z 250 ml mlieka! Tak nabudúce:-))

6 komentárov:

  1. Lucka,torticka nahodou vyzera pruudko jedlo,a straaasne sviezo:))oslavenkyna mala urcite radost:)len mala poznamocka,ze ostruziny je cesky nazov,po slovensky "černice",..ale nie ze by mi to vadilo:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeeej, Matka si zlatá, dakujeeem. Ja neviem čo mi to napadlo pisat ostruziny:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj napriek vsetkym peripetiam sa vydarila uuuuzasne!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mariannka dakujem, tie krasne chorvatske maliny to zachranili:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. naaahodou vyzera skoro ako ta v Apetite! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Noooo, s privretim jedneho oka:-))

    OdpovedaťOdstrániť