sobota 16. júla 2011

Thajské krevety


Teda neviem, či si môžem dovoliť ich takto nazývať, snáď sa nikto nenahnevá. Je to totiž podobná kombinácia chutí ako pri tej mojej polievke, tak som si dovolila im dať podobný názov.

Potrebujeme :

olivový olej
2 šalotky
3 strúčiky cesnaku
1 lyžicu kari pasty červenej
balík thajskej zeleniny mrazenej
krevety
kokosové mlieko
rybaciu omáčku
citrónovú šťavu
asi 3cm zázvoru- ošúpaný, nastrúhaný
citrónová tráva
1 chilli papričku
soľ podľa chuti
Najlepšie do wok panvice nalejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku alebo cibuľu a chvíľku opekáme. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a opať chvíľu opekáme. Po chvíli vložíme kari pastu, miešame a čakáme kým uvolní vôňu. Teda mne to trošku smrdí ale to neva:-)).
Prilejeme kokosové mlieko, podľa množstva kreviet a zeleniny, nemá to byť polievka, takže najprv prilievajte iba asi polovicu konzervy a ak toho bude viac, kľudne aj celú. Ochutíme všetkými ingredienciami, ochutnáme či nám chutí a vypneme oheň. Ochucujte výrazne lebo ako príloha sú ryžové rezance a tie sú viac-menej bez chuti. Krevety pridávame nakoniec, nemusia sa variť, stačí ich zohriať, lebo varením sa scvrkávajú - teda ak máte tie ružové :-))

9 komentárov:

  1. Juuuj! Toto by mi urcite veeelmi chutilo!!! Ja krevety mozem v akejkolvek podobe ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mariannka, aj ja som na tom s krevetami tak. Mozem ich:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. toto je dnes už asi tretí perfektný recept na krevety...až som vyhladol :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ;-)) to bude tym letom, krevety sa k nemu hodia:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Júj, donášku nerobiš :)? Určite vyskúšam!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Budem rada:-)) daj vediet ako chutilo..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak takéto my môžeme, na krevetky sa chystám už dlho, len sa neviem odhodlať, ale tvoje receptíky ma k tomu provokujú stále viac a viac

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ivanka, tesim sa, urcite sa odhodlaj, pochutite si:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ahoj lucka thájské krevety som poprvý raz v živote jedol v 15 rokoch a poviem že najprv som ich nechcel ochutnať až potom som si povedal hm vyzerajú tak pekne tak skúsím to ochutnal som tak poviem takúto fantastickú vec som ešte nikdy nejedol to bolo dačo fantastické od tej chvíli niet lepšej potravy pre mňa jako thájské krevetky naozaj som ich označil medzi svoje oblúbené keby som mal vybrať medzi inými jedlami určite by to boli len thájské krevety

    OdpovedaťOdstrániť