štvrtok 30. júna 2011

Špenátové tagliatelle s údeným lososom

Potrebujeme :

1/2 balíka zelených cestovín tagliatelle
200 g údeného lososa
250 ml šľahačky
3 lyžice strúhaného parmezánu
2 lyžičky kôpru
1 žĺtok
soľ
kvapka citrónovej šťavy

Postup :
Dáme si variť šľahačku do ktorej sme pridali kôpor, soľ a parmezán. Necháme mierne pobublávať asi 5 minút. Potom pridáme žĺtok a odstavíme. Nasypeme na kúsky nakrájaného lososa, dochutíme citrónovou šťavou, prípadne bielym korením a máme hotovo.
Servírujeme s uvarenými špenátovými tagliatelle cestovinami, posypané parmezánom.

12 komentárov:

  1. no mňaaam, aké jednoduché a aké to musí byť chutné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. perfektné... také niečo budem mať zajtra na obed... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ninka, presne tak rychlo urobene a veeelmi dobre!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. BenJ, tesim sa a daj potom vediet ako chutilo..:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak toto zaraďujem do zoznamu na vyskúšanie, takéto recepíky mám rada.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lucka skvelé !, milujem tieto špenátové variácie. Naposledy som sa pokúsila dostať špenát i do môjho ocina / ooch len keby ho on mal rád :((( - takže u neho to bolo s neúspechom, ale chvalabožku moje baby aj mamina majú špenát radi, len potom musím variť na dvojo - pre ocina zvlášť :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ivanka, budem rada ak vyskusas a hlavne ak bude chutit:-
    ))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Martinka, tu su spenatove iba tie cestovinky, a aj tie sa urcite daju nahradit obycajnymi. Myslim, ze toto by ocino v pohode rozdychal:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dakujem, bolo to vyyyyyborne, ja som pridala este krevetovu pastu do slahacky, ale receptik rychly a velmi chutny. Odporucam :-))

    OdpovedaťOdstrániť