Potrebujeme :
1/2 balíka zelených cestovín tagliatelle
200 g údeného lososa
250 ml šľahačky
3 lyžice strúhaného parmezánu
2 lyžičky kôpru
1 žĺtok
soľ
kvapka citrónovej šťavy
Postup :
Dáme si variť šľahačku do ktorej sme pridali kôpor, soľ a parmezán. Necháme mierne pobublávať asi 5 minút. Potom pridáme žĺtok a odstavíme. Nasypeme na kúsky nakrájaného lososa, dochutíme citrónovou šťavou, prípadne bielym korením a máme hotovo.
Servírujeme s uvarenými špenátovými tagliatelle cestovinami, posypané parmezánom.
no mňaaam, aké jednoduché a aké to musí byť chutné :)
OdpovedaťOdstrániťperfektné... také niečo budem mať zajtra na obed... :-)
OdpovedaťOdstrániťNinka, presne tak rychlo urobene a veeelmi dobre!!
OdpovedaťOdstrániťBenJ, tesim sa a daj potom vediet ako chutilo..:-))
OdpovedaťOdstrániťTak toto by som si dala hneď !
OdpovedaťOdstrániťNatali, posielaaam:-))
OdpovedaťOdstrániťTak toto zaraďujem do zoznamu na vyskúšanie, takéto recepíky mám rada.
OdpovedaťOdstrániťLucka skvelé !, milujem tieto špenátové variácie. Naposledy som sa pokúsila dostať špenát i do môjho ocina / ooch len keby ho on mal rád :((( - takže u neho to bolo s neúspechom, ale chvalabožku moje baby aj mamina majú špenát radi, len potom musím variť na dvojo - pre ocina zvlášť :DDD
OdpovedaťOdstrániťIvanka, budem rada ak vyskusas a hlavne ak bude chutit:-
OdpovedaťOdstrániť))
Martinka, tu su spenatove iba tie cestovinky, a aj tie sa urcite daju nahradit obycajnymi. Myslim, ze toto by ocino v pohode rozdychal:-))
OdpovedaťOdstrániťDakujem, bolo to vyyyyyborne, ja som pridala este krevetovu pastu do slahacky, ale receptik rychly a velmi chutny. Odporucam :-))
OdpovedaťOdstrániťJarka, velmi sa tesiiim, ze chutilo:-))
Odstrániť