Toto som vždy jedávala iba pri mori, až mi jedného dňa ponúkla moja dobrá susedka mušle, že im zostali a či si to nechceme pripraviť na večeru. Nikdy som to nerobila ale nadiktovala mi recept, skúsili sme a odvtedy sme mušlovo pozitívny. A ešte je to aj veľmi jednoduché.
Potrebujeme :
1 balík mušlí, predávajú v Metre
2 šalotky ale môže byť aj jedna cibuľa
3 strúčiky cesnaku
0,5 l vína bieleho
soľ
pažítku, petržlen
citrónovú šťavu
maslo
Na masle si osmahneme cibuľku, pridáme cesnak, pažítku, petržlen a mušle. Celkom výdatne posolíme, podlejeme vínom a dusíme cca 7-10 minút. Na záver polejeme citrónovou šťavou a servírujeme. Namáčame si čerstvý chlebík do šťavy a čo nám z tej šťavy zostane určite nevylejeme ale buď použijeme hneď na rybaciu polievku alebo zamrazíme. Veľmi hodnotná tekutina, tento vývar z mušlí ale o tom až v ďalšom recepte.
tak ja mam z muslí velky respekt ale milujem ich! Lucka obdivujem ta, ze si sa do toho pustila!!:*
OdpovedaťOdstrániťJoj, Slavka a preco? My sme ich uz jedli tooolko krat a este sa nam nic nestalo:-))klop-klop
OdpovedaťOdstrániť