pondelok, 6. júna 2011

Hruškové čatní s kozím syrom

Kozí syr je pre mňa najúžasnejší zo všetkých syrov a keď som videla tento recept tak som ho musela hneď vyskúšať. Teda ako väčšinu receptov, ktoré keď ma nadchnú, musím hneď vyskúšať. Sú ich plné blogy:-)

Potrebujeme :

cca 1/2 kg hrušiek
3 cibuľky - šalotky - je výborná, jemnulinká
chilli papričky - podľa chuti
hruškový džús
zázvor cca 1 pol. lyžicu
hrozienka - podľa chuti, môžu sa aj vynechať, veľa ľudí ich nemá rado, aj keď ja to nechápem, chúďatká malé
kari korenie
kozí syr

Postup :

Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme očistené a nakrájané hrušky, hrozienka, podlejeme džúsom a chvíľku dusíme, kým hrušky zmäknú. Potom pridáme všetko ostatné, dochutíme podľa svojej chuti, necháme vychladnúť a podávame s kozím syrom.

2 komentáre:

  1. jeej to musí byť zaujímavé .. so zázvorom, ten mám veľmi rada, strašne mi vonia a tá príjemná korenistá chuť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mati, zazvor je super! V zime pijeme vo velkom zazvorovy caj, v lete na studeno este aj s matou. A tu je tiez uzasny:-)

    OdpovedaťOdstrániť