sobota 17. decembra 2011

Kuracie s chilli a mangom

Tento recept som vymyslela tak náhodne. Nejako som nevedela čo s mangom a tak som rozmýšľala, že ho šupnem ku kuraťu. Veď keď sa môže robiť s ananásom, tak prečo nie s mangom. A poviem vám, ja teda ten ananás s mäsom nemusím, ale to mango naslano a ešte aj štipľavo. Veru dobrá kombinácia. Len netuším čo k tomu ako prílohu, skúsila som ryžu ale naan placky z cícerovej múky by asi boli lepšie. Neviem. Máte nejaké nápady? Píšte!
Potrebujeme:
2 kuracie prsia nakrájané na kocky
1 veľké mango dozreté
chilli papričku
hnedý cukor
vývar kurací
ústricovú omáčku
rybaciu omáčku
čerstvý koriander
trošku limetkovej alebo citrónovej šťavy podľa chuti
Na oleji si pomaly orestujeme mäsko, podlejem vývarom, pridáme mango, soľ podľa chuti, omáčky, cukor podľa chuti - cca 1 malú lyžičku, chilli papričku, chvíľku podusíme aby nám to mango zahustilo a zmäklo a máme hotovo. Na záver posypeme nakrájaným koriandrom.

6 komentárov:

  1. Luci, prosim ta ustricova a rybacia omacka, to je bezne dostat?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani, dostat, uplne v pohode, v cinskom kutiku aj v Bille.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som si raz kupila rybaciu omacku a od vtedy sa ju neodvazim znova otvorit a ovonat :)) ale viem, ze jedla s nou chutia super. Toto kuriatko tiez perfis jedlo vyzera.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. veľmi zaujímavý a pekný recept ... s rybacou omáčkou mám podobný zážitok ako Miška :) ... Lucka ... šťastné a pokojné Vianoce z celého srdca prajem ... Jana :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miska, veru, vona rybacej omacky by sa dala prirovnak ku vselicomu:-)) ale v jedle robi zazraky...pekne sviatky este prajem...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Janka, dakujem velmi pekne za prianie aj tebe pokojne sviatky:-))

    OdpovedaťOdstrániť