utorok 5. júla 2011

Punčova torta


No a keďže som sa nevedela rozhodnúť akú tortu to urobiť, ako som už písala pri dobošovej torte vymyslela som si ešte jednu, ktorú som už dlho mala na zozname, lebo ju má rád aj môj mužíček. Za výdatnej pomoci mojej šikovnej susedky Evky som sa odhodlala aj na toto.
Potrebujeme :
Korpus :
svetlý - 6 vajec
180 g polohrubej múky
180 g práškového cukru
ružový - 3 vajcia
90 g polohrubej múky
90 g práškového cukru
na špičku noža červeného farbiva
Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do peny, bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pomaly, postupne ich spolu s múkou primiešame do žĺtok. Upečieme korpus zo 6 vajec, necháme vychladnúť a prekrojíme. Pri ružovom korpuse postupujeme rovnako a nakoniec ešte pridáme farbivo a upečieme.

Sirup:
Na sirup si zarobíme cca 0,3 litra sirupu a 0,3 litra rumu. Prichutíme na našej chuti primeranú sladkosť.
Medzi prekrojený korpus vložíme ružové cesto a celé to polejeme pripraveným sirupom. Vrátime do formy, nemusíme ju už ale zatvárať, zaťažíme a odložíme na noc do chladničky.

Poleva :
Na druhý deň si pripravíme polevu. Bola som pri tom len prizerajúca, takže exaktné množstvá neviem napísať, lebo ani  sme nič nevážili, ale odhadom asi 600 g práškového cukru, farbivo a trochu vody a asi 2 dcl rumu. Musí byť dosť hustá na to aby nestekala a dosť riedka na to aby sa dala natrieť. Hotová veda tento punčák!

16 komentárov:

  1. Puncovú milujem!! Diky za inspiráciu, Lucka!!!Zvladla si to supiiiiiiiii :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. juuuj mňam,,,staré dobré receptíky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lucka mňamky, ja mám tiež jeden oblúbený recept z Kucharkej pohotovosti na CT1, tiež je dobrýýýý a robievam ju často, dokonca aj ako rez. Vyskúšaj aj to . Inak u Anetky som ti dala odkaz pepermitovú esenciu nájdeš na www.korunaplus.sk
    ja ju mám odtiaľ a som veeelmi spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veru Natali, klasika je klasika. Ja sice skor mozem tie nove chute ale rada sa vraciam aj ku klasike:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tina, dakujem velmi pekne za ten odkaz, uz idem objednavat:-))dakujem...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mariannka, to sa tesim, ze som ti aspon vizualne padla do chuti:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. krááásna punčová tortička ... dnes sa túlam po mojich obľúbených blogoch a hľadám recepty na torty (čaká ma niekoľko narodeninových tortičiek) a táto punčová vyzerá super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jani, dakujem, ja k nej mam respekt, asi by som ju nezvladla urobit este raz...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Juj dakujem za inspiraciu moj priatel miluje puncove zakusky onedlho budeme mat 5te vyrocie a nevedela som ako ho prekvapim myslim ze torticka v tvare srdca ho potesi vyzera uzasne aj ked ja puncove velmi nemusim...ale tato ma velmi zaujala
    a pozdravom
    Miška

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Miska, dakujem pekne, velmi si ma potesila, ze som ta inspirovala, dufam, ze sa torticka podari a vyrocie si sladko uzijete:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Lucka chcem sa opýtať z kadiaľ si mala tie písmená na vrchu torty, chcem niečo podobné ale neviem to nikde zohnať :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, tie som dostala. A myslim, ze ani neboli zo Slovenska....

      Odstrániť
  12. ahoj lucka punčová torta vyzerá tak krásne že človek len ťažko odolá pokušeniu aby neochutnal viem to lebo aj ja s krtnou sme to robili a slzy sme mali na kraji v očiách tažko sme vedeli odolť pokušeniu naša torta tak krásne vyzerala že sme ju ani zjesť sme nechceli ale prišla návšteva tak sme tortu museli rozkrojiť a zjesť škoda naozaj máš velmi pekné a zaujímavé recepty gratulujem ti TAMARA

    OdpovedaťOdstrániť
  13. 2 dcl rumu.????nieje to nejko veľa na polevu na 600 g práš .cukru??

    OdpovedaťOdstrániť