Momentálne fičíme na tejto dobrote. Až na tú zeleninku je to veľmi rýchla záležitosť. Potrebujeme mrkvu, petržlen a kaleráb. Tie si nakrájame na tenké slížiky, tzv julienne style. Je to veľká otrava ale určite sa to oplatí, lebo je to zároveň aj veľká dobrota. Udusíme si to na masle cca 10 minút, aby bolo al dente, jemne posolíme.
Zatiaľ si pripravíme špenát. Ja som použila čerstvý. Prepláchneme ho a odštipneme stopky. Na plátky pokrájaný cesnak opražíme na troške olivového oleja a pridáme špenát. Posolíme a chvíľočku dusíme, kým zvädne. Potom pridáme celé pomazánkové maslo, ja som použila Bánoveckú nátierku. Skvele špenát dochutí.
Rybku si posolíme a upečieme na 15 minút vo vyhriatej rúre.
Servírujeme.
Ľahká, rýchla a chutná večera je na svete:-)
fantasticka mnamka! :)
OdpovedaťOdstrániťDakujeeem Mary:-)
OdstrániťLucka, v týždni si túto dobrotu pripravím :-)))
OdpovedaťOdstrániťZuzka, dufam, ze chutila....a ak nezozenies tuto rybku, myslim, ze dobre to bude s akoukolvek:-)
OdstrániťPripravila som si túto dobrotu s lososom a môžem doporučiť, mňam !!! :-)
OdstrániťVelmi sa tesim Zuzka, ze chutilo. S lososom to veru muselo byt mnam:-)
OdstrániťJežíš, já miluju butterfish! Donedávna jsem ale nevěděla, že člověk musí dávat velký pozor kolik zkonzumuje. Způsobuje prý velké zažívací potíže, protože její tuk kterého má tolik není stravitelný. 150 g je prý maximum. Nicméně hned bych si ji dala! Mňam.
OdpovedaťOdstrániťVandi, ani nevies ako si mi tymto komentarom pomohla. Totiz moje dieťa malo zazivacie problemy a ja vdaka tebe viem, ze to bolo touto rybou! Dakujem:-)
OdstrániťMnaaaaaaaaam, taketo milujem. Skvely napad s tou pomazankou v spenate. A paci sa mi aj ta zeleninka:)))
OdpovedaťOdstrániťAdka, dakujeeem, som rada, ze sa ti recept paci:-)
OdstrániťTak to vypada vazne moc zajimave, jen mam zase problem, kde sehnat rybku. Budu se muset moc snazit, protoze jsem na ni dostala chut :)
OdpovedaťOdstrániťMeg, dakujem a ako som napisala Zuzke, dobre to bude aj s lososom alebo ktoroukolvek bielou rybou, budem rada ak vyskusas:-)
OdstrániťLucy, konecne po veceroch som si sadla k starsim receptom, tento tvoj som chodila v praci okukavat, ale nam sa to tam nezobrazuje, asi nechcu narusit nasi pracovnu moralku a tak teraz som sa vratila k receptiku a pozeram na fotku a... mnam veru, lahke dobre, vsetko co si tam dala mame aj my radi :-) Ten spenat s pomazankovym maslom - to citam prvy krat, to by ma veru nenapadlo :-)
OdpovedaťOdstrániťTani, no veru, v praci sa nepatri pozerat po receptoch:-D
OdpovedaťOdstrániťJa to pomazankove maslo davam aj k dusenym sampinonom a tam je tiez mnam:-)
Vypadá to moc dobře :) Poslední dobou doma jíme ty ryby nějak častěji a tvoje verze mě teď velmi láká! S tou zeleninkou to musí pořádná dobrota.
OdpovedaťOdstrániťKati, dakujem velmi pekne. Je to bašta:-)
OdstrániťAhoj, moc se mi libi tvuj blog a trosku me stve ze tu tak dlouho nebylo nic noveho, ale nastesti mas velkou zasobu receptu uz ted :D
OdpovedaťOdstrániťMne butterfish strasne chutna, ale nemuzu ji nikde sehnat! Kupujes ji normalne v obchode nebo na nejakem spesl miste?
http://zghettablog.blogspot.cz/
Veronika, dakujem krasne, tesim sa, ze sa ti moj blog paci. Aj tvoj je velmi pekny:-)) butterfish kupujeme v metre. A budu aj nove recepty, snad coskoro:-)
OdstrániťPozor na tuto rybu - je sice fakt moc dobrá, ale ty zažívací problémy za to nestojí....
OdpovedaťOdstrániťVeru, este mam v mraznicke asi kilo, neviem co s tym urobim....
OdpovedaťOdstrániť