utorok, 10. júla 2012

Butterfish s krémovým špenátom a julienne zeleninkou

Momentálne fičíme na tejto dobrote. Až na tú zeleninku je to veľmi rýchla záležitosť. Potrebujeme mrkvu, petržlen a kaleráb. Tie si nakrájame na tenké slížiky, tzv julienne style. Je to veľká otrava ale určite sa to oplatí, lebo je to zároveň aj veľká dobrota. Udusíme si to na masle cca 10 minút, aby bolo al dente, jemne posolíme. 

Zatiaľ si pripravíme špenát. Ja som použila čerstvý. Prepláchneme ho a odštipneme stopky. Na plátky pokrájaný cesnak opražíme na troške olivového oleja a pridáme špenát. Posolíme a chvíľočku dusíme, kým zvädne. Potom pridáme celé pomazánkové maslo, ja som použila Bánoveckú nátierku. Skvele špenát dochutí.

Rybku si posolíme a upečieme na 15 minút vo vyhriatej rúre.
Servírujeme.
Ľahká, rýchla a chutná večera je na svete:-)

20 komentárov:

  1. Lucka, v týždni si túto dobrotu pripravím :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, dufam, ze chutila....a ak nezozenies tuto rybku, myslim, ze dobre to bude s akoukolvek:-)

      Odstrániť
    2. Pripravila som si túto dobrotu s lososom a môžem doporučiť, mňam !!! :-)

      Odstrániť
    3. Velmi sa tesim Zuzka, ze chutilo. S lososom to veru muselo byt mnam:-)

      Odstrániť
  2. Ježíš, já miluju butterfish! Donedávna jsem ale nevěděla, že člověk musí dávat velký pozor kolik zkonzumuje. Způsobuje prý velké zažívací potíže, protože její tuk kterého má tolik není stravitelný. 150 g je prý maximum. Nicméně hned bych si ji dala! Mňam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vandi, ani nevies ako si mi tymto komentarom pomohla. Totiz moje dieťa malo zazivacie problemy a ja vdaka tebe viem, ze to bolo touto rybou! Dakujem:-)

      Odstrániť
  3. Mnaaaaaaaaam, taketo milujem. Skvely napad s tou pomazankou v spenate. A paci sa mi aj ta zeleninka:)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adka, dakujeeem, som rada, ze sa ti recept paci:-)

      Odstrániť
  4. Tak to vypada vazne moc zajimave, jen mam zase problem, kde sehnat rybku. Budu se muset moc snazit, protoze jsem na ni dostala chut :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Meg, dakujem a ako som napisala Zuzke, dobre to bude aj s lososom alebo ktoroukolvek bielou rybou, budem rada ak vyskusas:-)

      Odstrániť
  5. Lucy, konecne po veceroch som si sadla k starsim receptom, tento tvoj som chodila v praci okukavat, ale nam sa to tam nezobrazuje, asi nechcu narusit nasi pracovnu moralku a tak teraz som sa vratila k receptiku a pozeram na fotku a... mnam veru, lahke dobre, vsetko co si tam dala mame aj my radi :-) Ten spenat s pomazankovym maslom - to citam prvy krat, to by ma veru nenapadlo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tani, no veru, v praci sa nepatri pozerat po receptoch:-D
    Ja to pomazankove maslo davam aj k dusenym sampinonom a tam je tiez mnam:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vypadá to moc dobře :) Poslední dobou doma jíme ty ryby nějak častěji a tvoje verze mě teď velmi láká! S tou zeleninkou to musí pořádná dobrota.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kati, dakujem velmi pekne. Je to bašta:-)

      Odstrániť
  8. Ahoj, moc se mi libi tvuj blog a trosku me stve ze tu tak dlouho nebylo nic noveho, ale nastesti mas velkou zasobu receptu uz ted :D
    Mne butterfish strasne chutna, ale nemuzu ji nikde sehnat! Kupujes ji normalne v obchode nebo na nejakem spesl miste?
    http://zghettablog.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veronika, dakujem krasne, tesim sa, ze sa ti moj blog paci. Aj tvoj je velmi pekny:-)) butterfish kupujeme v metre. A budu aj nove recepty, snad coskoro:-)

      Odstrániť
  9. Pozor na tuto rybu - je sice fakt moc dobrá, ale ty zažívací problémy za to nestojí....

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Veru, este mam v mraznicke asi kilo, neviem co s tym urobim....

    OdpovedaťOdstrániť