utorok, 26. júna 2012

Pažítkové pesto

Premnožila sa mi mierne v záhrade pažítka a tak som dumala, čo s ňou. Zamrazená už je, tak čo takto pesto. A veru, ukázalo sa to ako dobrý nápad. Úplne jednoducho a tak chutne. S cestovinkami som si to vážne užila:-)
Potrebujeme na to hrsť opražených lieskovcov, dve hrste pažítky, hrsť nastrúhaného parmezánu, olivový olej a soľ podľa chuti. S tými orieškami sa fantázii medze nekladú, môžete použiť určite aj vlašské orechy a asi najlepšie sú píniové, tie som však práve nemala doma.
Všetko to spolu zmixujeme, podľa potreby, chuti a od oka pridávame čo nám tam chýba. A servírujeme napríklad aj takto...

17 komentárov:

  1. Pesto je pro ty zelené poklady perfektní tip na zpracování :-)
    P.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Papaja, presne tak. Ale aj to mrazenie je super. V zime len vyberiem a dekoracia je na svete:-)

      Odstrániť
  2. Luci, tak to mas stastie, bo mne pazitka nie a nie vyrast a to uz som ju sadila niekolkokrat! Asi mam zle semienko. Super napad s pazitkou inak! Ja sa na to chystam s rucolou. Uvidime :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no, podla mna aj s rukolou bude chutne :-) Lucy, ale s pazitkou neviem ci by ma veru napadlo, dobry napad veru... aj chutit muselo fajne.

      Odstrániť
    2. Dani, a to je pritom taky 10 rocny koren, este svokra mi ho davala od nich zo zahrady. Rastie ako diva:-)
      A veru aj ja mzylim, ze to bude s rukolou dobre,asi cokolvek zelene sa da spracovat a la pesto.
      Tani, fajne to bolo, taka prva pomoc, ked sa mi nechcelo varit a aj do masa, paradajkovej omacky a kdekolvek kde idu bylinky.

      Odstrániť
  3. Lucka, akú dobu mi vydrží v chladničke?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivanka, mne to vydrzalo velmi dlho az som sa cudovala a zakazdym ked som ho otvarala uz som bola presvedcena, ze bude pokazene, no veru asi aj mesiac.

      Odstrániť
  4. jeeej,Lucka, radost vidiet ta po dlllllhej dobe (teda ak neberem do uvahy to videjko o posilnovni :))) a este s takymto perfektnym pesto-napadom! :)))
    uz sa vraaat natrvalo a pis pis pis,lebo chybas! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joooj, Mary, dakujeem si zlatko. Veru mam nejaky utlm, ale asi to vies pochopit:-)) viacere sme sa utlmili....:-)
      chyba mi motivacia, nie su konzumenti...:-(

      Odstrániť
  5. No to je skveléééé, urcite sa nechám inšpirovať Lucka, pekné letné dni. Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gabi, dakujeeem, budem sa tesim. Aj Tebe krasne, letne, horuce dni:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lucka, tak pažítkové pesto ma veru ešte nenapadlo, robím iba bazalkové (v rámci experimentu som minulý rok skúšala petržlenové, ale u nás doma sa akosi neujalo :)) ... vďaka za peknú inšpiráciu :) ... Jana :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Janulka, tesim sa, ze Ta moj recept inspiroval:-) bazalkove je paradne, ved klasika asi najlepsia ale bola som prekvapena, ze aj toto bolo mnaaam:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak z pazitky by me to vazne nenapadlo, uzasny :) Mne uz se konecne rozrostla i bazalka, tak se asi prvne pustim do bazalkoveho :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Meg, dakujeem:-))Ja sa tiez chystam na bazalkove, to je jednoducho zaklad. musi byt:-)

      Odstrániť
  10. Luci, tak tohle je paráda! Mám doma květináč plný bazalky, ale nevím co s ní, teda teď už jo :) Bude z ní pesto, protože tohle zní fakt báječně!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jaj Kati, dakujeeem. Pesto rules:-)) treba urobit a vela aby bolo na celu zimu!!:-)

      Odstrániť