nedeľa 23. októbra 2011

Veselý Víkend



       Tak bilancia minulého víkendu je návštevy, návštevy, návštevy. Začalo to úplne nevinne vo štvrtok so susedmi, robili sme si krevety, kalamáre, slimáky. Pokračovalo v piatok s kamarátkou z Talianska, ktorá prišla k nám, ešte v piatok sme my išli na návštevu k susedom, ktorí pripravili panenku s hríbovou omáčkou, šalátiky a gaštanovú tortu. Hneď v sobotu sme u nich tieto dobroty dojedali na obed. Poobede ešte v sobotu k nám prišlo 10 dospelých a 9 detí. A večer sa ohlásili susedia, že prídu gratulovať dcére k meninám. Prišlo ich osem. Na nedeľu poobede som pozvala moju tetu so sesternicou a deťmi. A pozor, ešte to nekončí....Večer sme skončili zase my u ďalších susedov. Jeden veľký žúr, ktorý samozrejme stále sprevádzalo veeeľa jedla a moje ďalšie kilečká nalepené na bruchu, rukách, nohách a ...... všade. Ale zábava poriadna a to je hlavné.

Takže sa podávalo na najväčšej párty v sobotu u nás s 10 dospelými a 9 detmi - chilli con carne, lososový tatarák, šunkovo-pórový quiche, syrovo cibuľový quiche, pre deti banánovo-čokoládové muffiny, pre dospelých jablkovo-arašídové Martinkine poháriky, ktoré su mimochodom pre mňa úplnou drogou! Posledný som radšej, odpusť Maťka, hodila do koša lebo som vedela, že by som mu neodolala a určite by neskoro v noci skončil v mojom bruchu, tak som ho surovo vyhodila, ale aj slzu vypustila:-)). No a torta samozrejme - Čokoládovo oriešková z 800 g čokolády.
Recepty nájdete nižšie.

8 komentárov:

  1. u nas tiez milujeme oslavy a dobre jedlo..uz sme zrusili slavnostne obliekanie a najradsej chodime v teplakoch,aby nas pupky netlacili :)) tak sa ani ty nestresuj, pride zima a na gulovacke vsetko zhodis ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka, to je dobry napad, lebo castokrat je to odusu to brucho stahovat, asi to zavediem aj ja:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jú Luci,ale aj vy ste mali akú divočinu. u nás sme oslavovali Radkine narodeniny celý týždeň, môj manžel vravel že oslavuje ako Brežnev:-) , v utorok sme jej gratulovali mi, v stredu susedia cca 8 ludí + mi, štvrtok svokrovci , sobota kaamošky a dnes krtná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeeeej, to poznam. Nas to caka o tyzden zas, tentokrat muzove narodeniny. Ale uz mam cvik, potom mi to bude aj chybat:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Takovéhle oslavy jsou úžasné :) Všem zúčastněným závidím, já bych chtěla ochutnat úúúplně všechno :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Meg, ja sa sice radsej takych oslav zucastnujem ale aj ta priprava ma svoje caro, akurat je z toho clovek dva dni odrovnany:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lucka,jeej,to ste ale mali hody:)..super,ze mate okolo seba tolko milych a pohostinnych priatelov:)a velmi sa tesim,ze jablckovo arasidove pohariky maju u vas uspech:))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Martinka, ano aj my sa z toho velmi tesime. Niet nad dobreho suseda a to plati doslovne! A jablckove pohariky su BOMBA!

    OdpovedaťOdstrániť