utorok 30. augusta 2011
Čokoládovo - višňová torta
Túto tortu mám v repertoári už dlho ale keďže musím stále skúšať recepty z iných fantastických foodblogov, nenašiel sa pre ňu ten správny čas. Až teraz. Upiekla som ju svokrovi k narodeninám ale nakoniec sa k nemu ani nedostala. Nebol čas mu ju odniesť a tak sme si ju doma otvorili a spapali a rozdali.
Tak som ju aspoň pofotila a priložila. Originál recept je tu.
Potrebujeme :
4 vajíčka
120 g cukru
30 g kakaa
90 g polohrubej múky
3 PL oleja
1 ČL prášku do pečiva
1 pohár zaváraných višní
2 PL Solamylu
2 vanilkové cukre
1/2 lyžičky škorice
500 ml šľahačky
čokoláda
Postup :
Višňový kompót si precedíme, šťavu odložíme a višne pokvapkáme rumom. Celé vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao s múkou a práškom do pečiva a olej. Cesto vlejeme do papierom vystlanej 26 cm formy a pečieme pri 200 stupňoch cca 20 minút. Na kontrolu pichneme špajlu.
Šťavu z kompótu zmiešame s 2 PL Solamylu, škoricou a vanilkovými cukrami a uvaríme rôsol. Pridáme rumové višne.
Upečený korpus prekrojíme, a potrieme vychladnutými višňami a s jedným vanilkovým cukrom vyšľahanou šľahačkou. Prikryjeme, šľahačkou potrieme celú tortu a posypeme strúhanou čokoládou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
jeeej,tak to je nadhera, ja sa chodim na tvoj blog doslova najest :)))
OdpovedaťOdstrániťdokonale! super recept! same dobre veci. mnam.
OdpovedaťOdstrániťMarysity, to sa velmi tesiiiim:-))) ved preto ho aj pisem:-)
OdpovedaťOdstrániťAnetka, dakujeeem krasne! Asi mame podobne chute, lebo ja mam ten isty nazor na tvoje jedla:-))
OdpovedaťOdstrániťdakujem, keby ma naozaj dokazal aj nasytit len virtualitou (a nie len chute narobit :)))) tak by som aj celkom dobre pochudla :)
OdpovedaťOdstrániťJá se u tebe vždycky nasytím už samotným pohledem na ty krásné výtvory z tvé kuchyně :D Mňam, tohle musí být opravdová lahůdka, višně s kakaovým dortem a čokoládou jsou kombinací plnou hříšných chutí!
OdpovedaťOdstrániťJéééj Lucka tak túto tortičku dôverne poznám:) robím ju každý rok ocinovi na narodky je proste tak dobrá:)...tá tvoja vyzerá nááádherne:)
OdpovedaťOdstrániťMnam!!! Myslim,ze v Irsku sa to vola black forest gateau, velmi popularna torticka... Tvoja vyzera uzasne!!!
OdpovedaťOdstrániťMarysity, to by sa aj mne pacilo. Mne tiez robia vsetky tie obrazky chute a potom musim skusat a papat a skusat a papat:-))
OdpovedaťOdstrániťCatalina, dakujem! A ano, lahodka to je, ved z tym zamerom som ju hladala, ze som chcela kombinaciu visne-cokolada a podarilo sa. Vyborny recept!
OdpovedaťOdstrániťR Ajka, dakujeeem! Tak ked ju poznas aj sama vies aka je to dobrota!:-)
OdpovedaťOdstrániťMariannka, dakujem. V Irsku teda vedia, co je dobre:-))
OdpovedaťOdstrániťProč jsem se sem šla podívat takhle večer? :D Teď mám akorát hlad a děsnou chuť :) Vypadá to úžasně, hned bych si dala :)
OdpovedaťOdstrániťMeg, dakujeem a poradim ti moju fintu ked pozeram vecer foodblogy a chyti ma hrozny hlad, dam pohar vody a idem rychlo spat:-))tusim sa to aj rymuje:-)
OdpovedaťOdstrániťLucka, ty si jaka sikovna. Krasna torticka. Visnea cokina moze byt:)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Adrianka, veru niektore kombinacie nikdy nesklamu:-)
OdpovedaťOdstrániťAhoj, idem ju dnes robiť ale bojím sa toho prerezania korpusu :( idem niečo takéto robiť 1 krat...ďakujem za odpoveď..a mám ešte prekrojene to poliat rumom ten korpus alebo tak?
OdpovedaťOdstrániťJoooj, domkac, velmi ma mrzi ze odpovedam az teraz, ale bola som mimo internet cely vikend....verim vsak, ze sa torta podarila. Korpus sa dufam dal v pohode prerezat a pokvapkanie rumom nie je nikdy na skodu, urcite by som ho iba odporucila:-)) ako to teda dopadlo??
OdpovedaťOdstrániťAhoj, torta dopadla veľmi super :)...dala som ju aj na net, veď pozri, dúfam že sa nenahneváš... http://varecha.pravda.sk/recepty/visnovo-cokoladova-torta/24016-recept.html :) ale škaredo som prekrojila, lebo to ešte neviem :) a chystam sa teraz na tu kokosovu od Teba :)
OdpovedaťOdstrániťDomkac, som rada, ze sa ti torticka podarila a nevadi mi, ze si ju uverejnila u seba ale budem rada ak to v recepte aj uvedies, rovnako ako ja, ked si od niekoho poziciam recept:-)) a prekrajovat musis vychladnute a ostrym nozom, skus, mozno sa podari, tesim sa, ze ta zaujali aj ine recepty a budem rada ak vyskusas a das vediet ako to dopadlo:-))
OdpovedaťOdstrániťAhoj Lucia.Aku slahacku si pouzivala?
OdpovedaťOdstrániťAhoj:-) klasiku Rajo na slahanie alebo Lidl Pilos v cervenej papierovej krabicke po 250ml:-))
OdpovedaťOdstrániťMilujem višne. Toto musím skúsiť!
OdpovedaťOdstrániťLobana, urcite skus a potom daj vediet ako chutilo:-)
Odstrániťsom úplne nadšená z tohto receptu :) hľadala som presne také niečo (čoko korpus, višne a šľahačka) mňam mňam :)
OdpovedaťOdstrániťAlenka, velmi sa tesim:-)dakujem
OdstrániťProsim Ta, ako dlho dopredu mozem tortu naplnit? Neroztecie sa mi ta slahacka? Chystam sa ju robit na sobotu. Dakujem. Mata
OdpovedaťOdstrániťMata, ak ma byt torta na sobotu, tak ju urcite urob v piatok, slahacka sa nerotecie, neboj. Pouzi stuzovac a bude drzat:-))dryim palce, dufam ze sa podari!
OdpovedaťOdstrániťJe moooc dobrý!!!
OdpovedaťOdstrániťJe mooc dobrý!
OdpovedaťOdstrániťtesim sa:-))
OdpovedaťOdstrániť