piatok 8. júla 2011

Cheesecake s čiernymi ríbezľami

Tak toto bola fantázia! Strašne mi to chutilo! Ja teda mám rada cheesecake ako taký. Dlho som hľadala recept, ktorý by sa mi pozdával, až som našla. Myslím, že to bolo na youtube, dokonca video. Nepamätám si to presne, lebo to bolo už dávno. Recept som si napísala, vyskúšala a odvtedy som nerobila iný. Je veľmi jednoduchý a extrémne chutný. Mám síce vo výhľade vyskúšať všelijaké ešte iné ale teraz som potrebovala na rýchlo jeden pre svokričku k narodeninám. Zo záhrady som mala čerstvé čierne ríbezle, tak bolo rozhodnuté. A môžem vrelo odporučiť, výborné, svieže, letné, mňaaam.

Potrebujeme : 
300g sušienok
80 g masla
3 nátierkové pomazánky
2 jemné beztukové tvarohy
400 ml smotanového bieleho jogurtu
6 vajíčok
300 g práškového cukru
vanilková esencia

Množstvo je na 26 cm formu. Ja si ju vždy, keď pečiem, vysteliem  papierom na pečenie, teda zacvaknem ju iba na spodok. Boky sa dajú obísť nožíkom v prípade núdze.

Takže, keksíky si pomixujeme v mixéri a zmiešame s rozpusteným maslom. Premiešame, najlepšie rukou a uťapkáme do formy. Ja som mala menšiu formu teraz a dala som rovnaké množstvo keksíkov, tak som ich vytiahla aj na boky. Dáme do chladničky chladiť na cca 20 minút.

Zatiaľ si na náplň vo veľkej mise zmiešame pomazánky, tvarohy, jogurt, cukor a esenciu a postupne, po jednom zašľahávame vajíčka.

Nalejeme náplň na keksíkové cesto a dáme piecť na 150 st. cca 1.15 minút. Odporúčam vložiť pod formu na nižší priečinok plech, lebo maslo z keksíkov zvykne vytekať, tak aby nezašpinilo celú rúru. Mám z vlastnej skúsenosti:-)

Po upečení, necháme aspoň hodinu pomaly chladnúť v otvorenej rúre a úplne najlepšie je ak ho vo forme a v chladničke necháte do rána.

Táto ríbezľová nadstavba, to je už môj sezónny upgrade:-)

Potrebujeme na to :

asi 300 g ríbezlí
cca pol šálky cukru, podľa chuti a kyslosti ríbezlí
solamyl rozpustený vo vode
1 tortovú želatínu červenú

Na panvici si skaramelizujeme cukor, šupneme do toho ríbezle a prevaríme cca 10 minút. Zahustíme solamylom a necháme chvíľu vychladnúť. Nalejeme na cheesecake a opäť necháme chvíľu vychladnúť. Zatiaľ si uvaríme sáčok tortovej želatiny a keď trošku vychladne nalejeme na ríbezle.

27 komentárov:

  1. Waaau! Az sa mi slinka spustila, ten vyzera prudko jedlo. Ja dnes idem tiez piect cheese cake, tiez od Anet, s bielou cokoladou, je skvely, mozem vrelo odporucit, robila som ho na vianoce a po dlhsej dobe si davame repete ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam, vyzerá fakt dobre. Veru by som si dala poradny kus : )

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ooooh, mńam, mám to děsnou chuť a to ani není večer :D Černý rybíz sice nemám zrovna po ruce, ale umím si předstvait, že s krémovým cheesecakem to je božské spojení chutí!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mariannka, dakujem aj za tip, ten raz urcite vyskusam, dakujem:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivanka, dakujem, veru aj mi srdce pistalo, ked som ho cely nechavala u svokry ale aspon som nepriberala:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Catalina, dakujem, bolo to bozske spojenie, ani som netusila, ze az take dobre to bude, ked som to isla skusat. Skusala som aj maliny ale to veru nebolo az take mnaaam ako toto!!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mnam, mnam mnam mnam mnam mnam mnam, toto vyzera fakt skvelo .Livija

    OdpovedaťOdstrániť
  8. parada, strasne by som si dala kusok, vyzera to neskutocne dobre! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dakujem Peti, ja by som aj strasne rada posielala kusky na ochutnanie keby to islo:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. jejo, no ten vyzera teda ale fakt chutne. Dufam, ze si nan spomeniem, ked budem chciet najblizsie nieco ukuchtit z ovocia. a tie natierkove pomazanky ake pouzivas? mozes uviest znacku prosim?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dorka, pouzivam tie z Lidla myslim Pilos ale aj v Bille maju rovnake, pod svojou znackou Clever, take ciste neochutene aj pomazankove maslo sa to tusim vola, robia ich aj s pazitkou, cesnakom, chrenom,...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. aha, ok, ďakujem, v tomto nie som zbehlá,nepoužívam ich...raz určite vyskúšam, potom dám vedieť ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Vyzerá úžasne, len tento rok naši nemali vôvec ríbezle (stredné Slovensko) a svokra (BA) mala veľmi málo, ešte necelé kilo mám v mrazáku, možno to bude na polovičnú dávku stačiť, uvidíme

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ivi, dakujem. U mojej svokrovcov ich bolo habadej:-)) len ma mrzi, ze som ich pomrazila ako mix cervenych a ciernych. Musim este niekde stihnut kupit iba cierne a zamrazit, lebo toto bola fakt bomba chut:-)) a necele kilo by ti malo v pohode na toto stacit!

    OdpovedaťOdstrániť
  15. lucka vyzerá úžasne! používaš klasické 200g nátierkové maslá? ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Andrejka, dakujem:-)) Ano, pouzivam 200 g natierkove maslo, je to ale do velkej formy, tak ak mas mensiu, tak urcite zmensi aj suroviny:-))lebo tu ich je az 1,5kg:-DD

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Och, tak tento vyzera uplne fantasticky! v najblizej dobe ho urcite vyskusam :))
    Barbora

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bardborka, dakujem velmi pekne, urcite vyskusaj, je to poezia:-))

      Odstrániť
  18. tento cheescake je uplne super, hladala som nejaky kolacik s ciernymi ribezlami, lebo hrncekove sa mi uz objedli a ked som nan natrafila, hned som skusila a je to uplna basen. dakujem :)

    p.s.: v postupe je asi jeden preklep - cas pecenia je tam napisany ako 1.15 min, ked som ho robila prvy krat, piekla som 15 min, ale zdalo sa mi to uplne riedke, tak som to nechala 40 min nakoniec..(podla dakeho ineho receptu..)ako to ma byt spravne?

    S pozdravom Barbora Š.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Barborka, 1.15 znamena jednu hodinu a 15 minut. Som rada ze sa nakoniec podarila a chutila.

      Odstrániť
  19. Ďakujem za recept.Idem vyskúšať,vyzerá veľmi chutne.Hádam sa podarí.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Uzasny cheesecake, po vyskusani tohto receptu uz tiez iny nerobim :-) jogurtu vsak davam len polovicu, resp. maly kelimok a staci. Zda sa mi to potom cele tuhsie po vychladeni. A navrch som uz davala aj maliny, jahody... mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
  21. No robila som ho včera prvý krát s červenými ríbezlami. perfektný.len tam na koniec sa dáva želatna.príde mi to už zbytočné.nedáva mi žiaden efekt by som povedala,že sa to horšie reže.alebo som ju urobila tuhšiu tak asi preto.ale koláč ináč neskutočne suprový

    OdpovedaťOdstrániť