piatok 20. januára 2012

Moje diétne obedy alebo kurací steak so špenátovým muffinom či s grilovanou zeleninou

Tak som sa rozhodla začať si plniť novoročné predsavzatie. Áno, tušíte správne, diétka. Nie, že by som s tým mala nejaký výrazný problém. Stále som zvyknutá si variť pre seba zvlášť a zbytku rodiny zvlášť.
Len tým vysvetlujem svoj útlm na blogu. Dúfam ale, že mi ostanete verní.
Občas, keď sa mi podarí niečo zaujímavé ukuchtiť, skúsim aj uverejniť, možno to niekoho tiež inšpiruje a pridá sa ku mne.
No nebude to nič prevratné, ale hlavne, verte mi, je to oveľa chutnejšie ako to na fotkách vyzerá.

Špenátové muffiny

balík baby špenátu myslím cca 200g, dá sa kľudne použiť aj mrazený a vyžmýkaný
cca 2 dcl smotany na varenie
100 g kozieho syra tvrdého alebo parmezánu
2 vajcia
50 g mäkkého kozieho syra
cibuľa - nemusí byť
cesnak - musí byť
Na kvapke oleja si podusíme pol cibule a keď už je sklovitá, pridáme cesnak a chvíľu opekáme. Potom vložíme špenát a jemne miešame iba pokiaľ zvädne. Odstavíme. Prilejeme smotanu na varenie, rozšľahané vajcia, osolíme, pokoreníme, pridáme nastrúhaný tvrdý syr a rozdelíme do muffinových formičiek. Na vrch každého muffinu položíme ešte mäkký kozí syr. Možno by bolo dobré celú zmes aj zmixovať, v závere by asi vyzerali krajšie.
Do formy som dala aj dva papierové košíčky lebo predtým som robila brokolicové muffiny a išli síce pekne von ale umývať to po tom vajíčku je otrava. Pečieme pri 170 st. cca 25 minút. Kým zozlatnú.
Kurací steak asi netreba predstavovať, je to iba mäsko posypané tentokrát gyros korením a osmahnuté na panvici.
No a obed číslo dva je to isté mäsko len s grilovanou cuketou, baklažánom, červenou cibuľou, fenikolom, cherry paradajkami, cesnakom v šupke, soľou a bazalkou, zakvapnuté olivovým olejom, pečené na 200 st. asi 30 minút.

22 komentárov:

  1. nahodou to vyzera krasne farebne a chutne! mnam!hned by som ochutnala :) lucka drzim palce s vytrvalostou :) ja sa uz ani nepokusam nieco ako "dietka" zvladnut :D nikdy mi to neslo a ani nepojde :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to moc pekne, pro me je maso a zelenina ta nejlepsi kombinace :)) (a o langosich, co budou na veceri, radsi nikomu nerikejte :D )

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Luci, držím prsty :-). Ja som sa s pevnou volou začala kamarátiť v máji min.roku, kedy som nabehla na jednu dietku a odvtedy sa jej držím a varím si sama, zbytku rodiny zase iné. Zatial ma to baví, ale ten čas....fakt je ho niekedy mááálo.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. muffinky vyzeraju skvele!!!! ja taketo kombinacie veeelmi lubim, masko a zelenina, a velakrat nemusim mat ani ryzu alebo zemiaky...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mnamk, taketo obedy milujem, vyzera to uzasne, a tie muffinky su ako ceresnicka na torte :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lucka, u mna na blogu si najdes male prekvapenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Takovou dietu si dám líbit, mám podobné předsevzetí, tak doufám že se nám oběma povede splnit:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Lucka niečo u mňa na blogu máš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Aj u mňa na blogu Ta nieco caka, Lucka.. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. mňaaam, veď to vyzerá super, Lucka, och :))) aj ja premýšľam nad diétou, ale nie a nie sa dokopať k tomu, ja by som to asi nevydržala... Ale Tebe moc držím palce, a ešte dlho budeš diétovať?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mary, dakujem, toto bolo naozaj velmi chutne, najma tie muffiny boli take stavnate...:-)a ono to nie je tak celkom dieta, skor zdrava strava-odlahcena, takze sa to celkom da....az na to ze bez sladkeho je to otrava:-))

    Meg, mne tato kombinacia vzdy chutila a nemam s tym problem sa takto stravovat ale taky langos.....vsetky slinky sa mi zbehli, mnaaaam:-))

    Rikinka, my sa s pevnou volou dlho kamaratime ale z casu na cas sa pohadame a potom to takto konci, ze ju musim dlho presviedcat aby sme boli zase kamaratky, ze ju fakt potrebujem:-))tentokrat sa velmi neokunala, nastastie:-))

    Marianka, dakujeem, som na tom podobne a aspon sa po takomto obede citim velmi lahko a zdravo:-)

    Andrejka, v prvom rade este raz dakujem za ocenenie, velmi sa z neho tesiiim a muffinky boli super, urcite ich este budem robit...

    Tinus, dakujeem:-))

    Vandi, drzim palce aby sa aj tebe podarilo splnit predstavzatie:-))

    Natali, dakujem kraaasne...:-)juchuuu

    Mary aj tebe este raz velka vdaka...:-))

    Andrejka dakujeeem a ty chces prosim ta z coho chudnut. Zostan prosim ta iba vo faze premyslania, lebo pri dalsej foodblogerstej party by ta ani vidiet nebolo:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Diétka, nediétka, špenátový muffin môže byť zaujímavá príloha.
    Rozumné delenie stravy je aj u mňa po vianočnom prejedaní sa, na dennom poriadku. Plus som si dala pórovú polievku, ktorá ma odvodnila a hneď boli 2 kg dole. Len je dosť ťažké 2 dni jesť pór a piť pórový vývar (neochutený).

    OdpovedaťOdstrániť
  13. No,takuto dietku by som aj prijala,Lucka:))nehces sa k nam nastahovat a byt mojou dietnou kucharkou??..ked ja to voooobec neviem:(

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Kinga, veru muffin bol super...ale na porovu ocistu by si ma asi nenahovorila:-))mne ta dieta musi chutit, inak by som to nerobila.

    Martinka, a kedy mam prikvitnut? :-)) Toto mi aj mama stale hovori, ze keby jej niekto takto kazdy den varil, to by sa chudlo...:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Lucka, tá pórová je len na 2 dni a povzbudila ma, aby som sa do toho pustila a pokračovala som. Viem ako funguje moje telo, viem čo mi prospieva a čo nie, len je sakra ťažké to dodržiavať a zároveň písať blog :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ved o tom mi hovor! Same blbosti budem teraz davat, ale snad niekoho inspiruje:-)

      Odstrániť
  16. Osobne zboznuju brokolici a udelat brokolicove muffiny mi prijde jako uzasny napad!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. B. dakujem velmi pekne, celkom som sa pri jedeni z toho tesila, ze ako sa mi to podarilo:-))

      Odstrániť
  17. Urcite by som zmes nemixovala, praveze sa mi velmi paci ta struktura a cele listky spenatu .-) si naozaj sikovna Lucy! A inspiracia je velka, zeleninove variacie su najlepsie :-) Tana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Tani,tesim sa!! U mna su zeleninove variacie nekonecne:-))

      Odstrániť