utorok 8. novembra 2011

Pečená kačka s pomarančami

Neskoro som si uvedomila, že ju idem ešte fotit, tak je už aj nakrojená
           Vždy na jeseň sú u nás veľké oslavy. Veľa príslušníkov z našej rodiny má totiž na jeseň sviatky a tak čo iné ako kačku s lokšami a kapustou by sme robili!! Veľmi som sa tomu tento rok bránila lebo mne nie je z kačky práve najlepšie, bolieva ma žalúdok. Bojovala som za iné jedlo ale neprešlo, kačka musí byť, zhodli sa všetci. Tak som si aspoň presadila, že vyskúšam recept, ktorý nedávno robila Anka Šišková v Bez servítky. Marinovala som ju celú noc nasolenú v pomarančovo-citrónovej šťave a jeden pomaranč putoval aj do kačkiných útrob. Treba dobre ošúpať aj tú bielu kožu pod kôrou aby to nebolo horké. A výsledok? Po upečení bola kačka minimálne mastná a mäsko bolo také krehučké, že sa rozplývalo na jazyku. A hlavne, nebolo mi po nej zle:-)) Takže vrelo odporúčam!!

8 komentárov:

  1. Mě se při slově kačka vybaví moje jméno :D Sestra mi totiž pořád říká Kačeno nebo Kačko (protože ví, že mi to vadí :D) no a hned potom následuje tahle báječná pečená kačka :D S citronem a pomerančem to zní hooodně dobře...už slintám, jen pomyslím na tu vůni při jejím pečení :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je Lucka, ja som od A. Šiškovej robila provensálsku paštiku, so m zvedavá zajtra aká bude, chystám sa aj na túto kačku, takže ďakujem za odskúšanie a odporúčanie

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :-DD, ja volam sestru Kača a tiež sa jej to velmi nepáči:-))A s tou vonou mas pravdu, kolko krat si poviem, ze to nebudem jest ale akonahle to zacne vonat moje prestavzatia su v ....:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivanka, ta pastika vyzerala tiez dobre, aj nad tym som rozmyslala ale nejako nevysiel cas. Tak daj vediet aka je, som zvedava:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj-prosim ťa-môžem sa spýtať či pomaranč ide do kačky nakrájaný alebo celý- a ešte kedy si pridala ten med do výpeku a koľkokrát si tým kačku potierala-videla som síce ten diel bez servítky keď varila Anka Šišková-ale bolo to už dávno a teraz už ho v tv archíve nemôžem najsť-ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som ten pomaranc dala rozdeleny na tretiny. Med tam vobec nie je, teda neviem ci som vo vysielani nepostrehla ale ja som ho tam nedala...a oblievala som pocas pecenia asi 3x...dufam, ze som pomohla:-)) a dakujem za navstevu a komentarik:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem-za radu-dnes kačku pečiem-tak ak nezabudnem dám vedieť ako to dopadlo-dík-inak pekný blog!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak, dufam, ze sa kacicka podarila a vsetkych chutilo...:-))

    OdpovedaťOdstrániť