nedeľa 15. mája 2011

Lasagne baklažánovo-paprikové

Talianska kuchyňa, to je moje. To ale asi väčšiny ľudí. Pizza, cestoviny, ľahké jedlá, šaláty, mäská, mňam. Lasagne sú veľmi vďačné talianske jedlo, dajú sa robiť na 100 spôsobov a všetky sú chutné. Toto je najobľúbenejší lasagnový recept mojej sestry a keďže som ju chcela potešiť, tak som jej ich urobila.

Potrebujeme :

6 ks lasagnových plátkov,
konzervu lúpaných paradajok,
cca 2 dcl paradajkovej passaty - taká hustá šťava,
2 ks baklažánu,
2-3 červené papriky,
1-2 ks mozzarelly,
cesnak, soľ,
pesto, cukor,
bazalku.

Postup :

Najprv si upečieme baklažán, ktorý pokrájaný na hrubšie kolieska poukladáme na olivovým olejom pomastený plech, posolíme a pečieme cca 20 min. pri teplote 200 st. Kým mierne nezhnedne. To isté spravíme s paprikou, nakrájanú na plátky asi 4 z jednej papriky, samozrejme bez jadier, poukladáme na suchý plech a dáme pod gril a neodchádzame, čakáme kým zčernie - vyberieme z rúry, dáme do sáčku alebo nádoby, ktorú zatvoríme a čakáme kým vychladne. Potom ju ošúpeme. Pripravíme si omáčku na lasagne. Konzervu paradajok zmiešame so šťavou, soľou, lyžičkou cukru, cca 2 strukmi cesnaku, lyžicou pesta a bazalky, ak máme môžeme pridať nakrájané čierne olivy a kapary alebo kúpiť už hotovú omáčku ale treba ju zriediť a trochu dochutiť. Musí byť trochu redšia ako na cestoviny lebo potrebujeme aby sa jej napili tie lasagne, keďže zásadne keď robím lasagne dávam ich neuvarené!!!
 Potom dáme do pekáča trochu omáčky, 2 plátky lasagní - mala som špenátové - vedľa seba, opäť omáčku, upečený baklažán, papriku a plátky mozzarelly. Takto :
A vrstvíme a zalievame. Na vrch dáme lasagne, zalejeme zbytkom omáčky a urobíme bešamel. Ten tu asi ale ani nenapíšem, lebo to každý zvládne. Ak nie, nájdete ho napríklad aj tu. Ja do neho pridávam ešte muškátový orech a soľ. A je to hmmmmm. Takéto. Pečieme radšej pomalšie a na menšej teplote a priebežne do toho picháme, či už sú lasagne dostatočne napité. Po dopečení necháme cca 20 min. postáť až potom krájame.

1 komentár:

  1. Mnam... rozmyslala som co urobim s tym baklazanom v chladnicke ale kvoli inemu som prisla na tvoj blog. Chcem cez vikend opat robit tu famoznu makovu tortu a opisovala som si ingrediencie, ked tu pozeram, ze baklazanove lasagne.
    Uz su aj v trube, a voni to uzasne ... zajtra bude "hami-papi" obedik :)

    Dakujem, a uz sa neviem dockat ked budeme s tebou varit v telke

    OdpovedaťOdstrániť