Tak to je Pani torta! Tu sa snúbia také dobré chute, že jaaaj. Našla som ju keď som hľadala recept na nejakú kokosovú tortu. Takú, čo by mne chutila a tento recept ma oslovil, tak som vyskúšala. No, prvý pokus veru nebol až taký oslnivý pretože som nejako pozabudla zmeniť hodnoty cukru a tak nám život naozaj doslova osladila, bola prííšerne sladká ale už som v nej cítila potenciál, že ak sa ten recept trošku upraví bude to BOMBA. A je.
Recept
inšpirovala som sa tu
Cesto :
5 bielkov
130 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
200 g strúhaného kokosu
1 PL polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku
Klasicky vyšľaháme bielka a pridáme všetko ostatné. Pečieme 30min./160st.C.
Čokoládová plnka :
150 g čokolády na varenie
100 ml mlieka
100 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 žĺtkov
200 g masla
1 PL kakao
1 PL rum
Nalámanú čokoládu, mlieko, cukre a žĺtky šľaháme nad parou, necháme vychladnúť a pridáme maslo, rum a kakao.
Šľahačková časť :
350 ml šľahačky
1 vanilkový cukor
cca 2 ks stužovače
Vyšľahať
Poleva :
Odkedy túto tortu robím, polevu som nikdy nerobila lebo sa mi to už zdalo priveľa a tak som ju vždy iba posypala nastrúhanou čokoládou.
Až teraz naposledy som to vyskúšala s tou polevou lebo som ju chcela zdobiť ako vidno na obrázku, kokosovými kúskami. A bolo to naozaj veľmi chutné akurát sa to s tým kokosom navrchu veľmi tažko krájalo.
Tak teda poleva : jedna šľahačka a jedna 100g čokoláda na varenie, zohriať, roztopiť, vychladnúť, poliať.
Lucka, toto musi by dobrotkaaaaa. Mnam, cokina, kokos. Ten kusok vyzera tak provokativne, ze by som sa don najradsej hned zahryzla:)
OdpovedaťOdstrániťano, ano, vsetci co sa zahryzli, odpadavali od slasti:-)
OdpovedaťOdstrániťprosim rozpis je na aku velkost formy? dakujem
OdstrániťSilvi, prepac ze pisem az teraz ale bola som mimo BA. Forma je 26 cm. Dufam, ze ti to este pomoze. Nech sa vydari. Pa
Odstrániťbol vynikajuci...zjedol sa na posedenie...:D
OdpovedaťOdstrániťVelmi sa tesim za komentarik a hlavne ze chutilo:-))
OdpovedaťOdstrániťZajtra idem na to :-) , len sa chcem spytat, ten krem sa slaha slahacom ci rucne? Aby som nieco nepokazila :-) dakujem. Lenka
OdpovedaťOdstrániťLenka, ja to nad tou parou slaham iba metlickou rucne, bude to trochu redsie, nech ta to nevylaka. Potom az to maslo primiesavam mixerom, drzim palce nech sa podari, daj vediet!!
OdpovedaťOdstrániťLucka, torta bola vyborna aj krem sa podaril. Len sa chcem spytat, robila som cokoladovu polevu ako si pisala ale na druhy den mala torta na tebe take hnede flaky, netusim preco....nemas s tym skusenost? Inak dakujem za radu torticka mala naozaj uspech!
OdstrániťStane sa mi to, ked mi na tu cokoladu uz na kolaci nieco kvapne....ale neviem isto ci je to ten isty problem, skus vymenit druh cokolady:-)ja zvyknem este namiesto polevy, ako som tam tusim pisala dat iba nastruhanu cokoladu na tu slahacku, alebo iba hoblinky, prijemne ju to odlahci. Tesim sa velmi, ze mala uspech:-))
OdpovedaťOdstrániťAhoj :) aj ja na nu pokukujem na tej stránke kde si ju našla :) tiež sa chystam na ňu len som sa bála že sa mi spodok neupečie, ale keď si ju už piekla..bratovi na narodky skúsim aj ja ;)
OdpovedaťOdstrániťDomkac, vyskusaj, je medzi mojimi najoblubenejsimi, kokos a coko plnka su mnaaaam!
OdpovedaťOdstrániťahoj a ešte som sa chcela spýtať že do akej veľkej formy si to dávala? Ďakujem...
OdpovedaťOdstrániťAhoj, tak jsem dodělala dortík a zítra ho nakrojíme tak uvidím jak to dopadlo, jen se chci na něco zeptat - ta čokoládová náplň mi strašně, ale strašně dlouho tuhla, je to normální, nebo jsem udělala něco špatně?
OdpovedaťOdstrániťAhojte :) ak môžem poradiť.. keď robím čoko tortu, polevu robím tiež z čokolády, ale mliečnej (figaro) a 1dcl šľahačky (riedkej), nad parou si pripravím polevu a už len polejem.. je úžasná nestuhne úplne ako keď je tam cera, ale stuhne krásne, ako sa na tortu - koláč patrí ;) Maťa
OdstrániťAhoj, tesim sa, ze som ta inspirovala, verim, ze nebudete sklamani, je naozaj fantasticka. A ano, ta cokoladova napln naozaj dlho tuhne. Tak snad to bude ok. Tesim sa na spravu:-)
OdpovedaťOdstrániťUž som sa zľakla, že som to nejak pobabrala, lebo tá čokoládová plnka bola hustá jedine na začiatku, kým nebola čokoláda úplne roztopená :D Tak šľaháme, šľaháme ďalej. :) Zajtra mám narodeninky, tak dúfam, že bude mojim najdrahším chutiť. :)
OdpovedaťOdstrániťDobré ránko. Lucka mám na teba otázku, i keď možno dosť sprostú. Ten kokos navrchu si postrúhala ty alebo si ho tak už kúpila? Veľmi sa mi to tak páči a chcela by som to tak urobiť ...
OdpovedaťOdstrániťOtazka je uuplne v pohode:-)) Kokos som kupila uz nastruhany, tusim v Billa ho mali. Tak verim, ze som pomohla, aj ked teda dost oneskorene:-)
OdstrániťLuci už ťa ani nebudem chváliť aby si nespišnela ale super torta mnam mnam :) urobim som sice super kix :D zabudla som dat muku - neviem ako sa mi to mohlo stat ale je to super aj tak :)
OdpovedaťOdstrániťAlenka, len chval, chval, slubujem, ze pysna nebudem:-))a myslim, ze si nic nepokazila, tej muky tam aj tak ide iba tak symbolicky:-) velmi sa tesim, ze ste si pochutili a dakujem za tie chvaly:-)
OdstrániťNechápu jak udělat ten kokosový spodek ,potřebuji poradit
OdpovedaťOdstrániťmôžem sa opýtať koľko približne kúskov je z takejto torty? ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťAhoj Lucka,
OdpovedaťOdstrániťchcela som sa opytat ako presne sa robi ta poleva. Najprv rozpustim cokoladu a zmiesam ju potom s este nevyslahanou sladkou smotanou, ale ako?
Slavka,zohrejes slahacku a nalamanu cokoladu do nej das a miesas kym sa roztopi. Nechas chvilku vychladnut a potom nanasas na tortu. Dufam ze sa podari:-)
OdstrániťAhoj,
OdpovedaťOdstrániťchcela by som sa opýtať či tento recept je už upravený podľa teba alebo pôvodný.. Myslím čo sa týka toho cukru..
Ďakujem
Ahoj, je to uz upravene a teda nie az take sladke, teda dufam;-))
Odstrániťahojte, super receprík, ale kokosový korpus sa mi zdá trochu suchý, dnes idem robiť ešte raz , ale keď ho upečiem, tak ho polejem trochu smotanou, bude šťavnatejší...
OdpovedaťOdstrániťAhoj, tak dufam, ze sa podarilo a korpus bol menej suchy:-))
OdstrániťAhoj Lucka, mas tu super inspiracie na varenie a pecenie,tato torta ale zatial jednoznacne vedie. Podarila sa mi hned na prvy krat a vsetci sa isli za nou potrhat :-) uz ani nedovolia piect ine kolace, je po nej neustaly dopyt. Naposledy som kokosovy korpus potrela trochou kyslejsieho lekvaru aby bola trosku stavnatejsia. Je fakt uzasna, este ze ju u mna ma kto zhltnut a mne ostane vzdy iba jeden kusok, inak by som uz bola ako melooon :-D
OdpovedaťOdstrániťnadherny recept, jen se chci zeptat pujde nanest v pohode ta coko poleva na slehacku?
OdpovedaťOdstrániťide to v pohode, aj ked ja uz preferujem iba nastruhanu cokoladu a ta ide uplne v pohode:-)
OdstrániťAhoj chcem sa spytať aka velka by mala byť forma na tu tortu,či by stačila ta mala strieborna čo sa na boku otvara robia sa v nej večšinou ovocne torty alebo by to malo byť večšie,,,,,,dufam že sme sa pochopili aby bolo dosť surovin nato alebo musim zmeniť.....
OdpovedaťOdstrániťAhoj, myslim ze by bola lepsia tortova forma, 26 cm priemer.....:-)
OdpovedaťOdstrániťLucia, dnes som robila tortu, cesto bolo dost huste, tak som pridala trocha mlieka. plnka je uplne uzasna, tortu sme este nejedli, lebo sa chladi, ale uz teraz viem,ze to bude bomba. super receptik, dakujem :)
OdpovedaťOdstrániťrobila som tuto torticku,cesto bolo dost huste, tak som pridala trocha mlieka, inak je fajn. Plnka uzasna, dobre stuhla, proste kolacik je suprovy. pochvala Lucka :)Viki
OdpovedaťOdstrániťViki, dakujem velmi pekne a veeelmi sa tesim:-))
OdpovedaťOdstrániťno pridalo mi 2x ten koment, nevadi, tak dvojnasobna vdaka :)
OdpovedaťOdstrániťtak aj ja dvojnasobne dakujem:-)
OdpovedaťOdstrániťvybrala som tvoju tortu ako moj premierovy kusok, doteraz som nikdy nic nepiekla. Chcem sa opytat aku cokoladu si davala? Moja cokoladova plna je ovela bledsia a teda konzistencia podla obrazku taktiez nesedi, konzistencia je tekutejsia .. dakujem za odpoved.
OdpovedaťOdstrániťEryykah, velmi sa tesim, ze si si moju tortu vybrala ako premierovy kusok. Podarilo sa? Cokoladu davam klasicku na varenie a ta konzistencia je tekutejsia ale stuhne. Podarilo sa ti to?
OdpovedaťOdstrániťrobila som tvoju tortu, ale to kokosové cesto bolo dosť suché na môj vkus, asi by som pridala kokosové maslo ako do bábovky alebo nejaký iný tuk , aby to bolo trošku vláčnejšie:) Erika
OdpovedaťOdstrániťrobila som tuto tortu bola vyborna no priam božska Dakujem za recept.
OdpovedaťOdstrániťnič lepšie som nejedla :) ďakujem
OdpovedaťOdstrániťVďaka za vynikajúci receptík. Upiekla som včera kamarátovi na oslavu narodenín a mala obrovský úspech, takže s dovolením posúvam receptík ďalej. :)
OdpovedaťOdstrániťDobry den, mozem to urobit aj na plech a krajat na kocky? Myslite, ze z tej davky to je na standardny rozmer plechacu dost? Aby to nebolo cele prilis nizke :-) Dakujem za rady!
OdpovedaťOdstrániťDobry den,
Odstrániťmyslim, ze na plech treba dat dvojnasobnu davku:-)
dobrý den, můžu se zeptat, co znamená ve Vašem receptu PL, ČL ??
OdpovedaťOdstrániťAhoj Lucko,
OdpovedaťOdstrániťbydlim v Thajsku, kde poradame s detmi cooking classes, mame tu cerstvy kokos a tvuj dortik je opravdu k "Nakousnuti"...chystam se ho upeci s detmi v nejblizsi dobe. Jen mi prosim te rekni, zdali mohu namisto slehacky pouzit napr. zakysanou smetanu, jelikoz slehacku zde nepouzivame (je naprosto nechutna)...Dekuji ti za tvoji odpoved !
Ta šlahačka aka prosim..
OdpovedaťOdstrániťDobry vecer.Prave robim tuto tortu a vobec sa mi nedari vyslahat slahaku,zhrudkavie,vie prosim niekto pordit ako spravne vyslahat.Dakujem
OdpovedaťOdstrániť